10 hittegolf-tips om het aangenamer te maken voor je kat.

It’s caturday again! En een ontzettend warme caturday dan nog ook. Er trekt al een aantal dagen een hittegolf doorheen het land waar zowel wij als onze katten het lastig mee kunnen hebben. Als je net als ik dan ook nog eens gezegend bent met twee langharige pluisjes wil je er ook alles aan doen om het voor wat draaglijker te maken. Vandaag deel ik met jullie mijn 10 hittegolf-tips om het tijdens deze warme dagen zo aangenaam mogelijk te maken voor je katten.

1. Maak kattenijsjes.
Wie is er nu niet gek op een ijsje tijdens deze warme dagen? Kattenijsjes zijn ontzettend simpel te maken, je vult een ijsvormpje met wat brokjes/natvoer en water en je vriest deze in. Let op! Plaats ze nooit zomaar op een schaaltje maar leg de ijsblokjes in hun drinkbakje. Zo blijft hun water lekker fris en heeft het nog eens een lekker smaakje ook! Smullen maar!

2. Water, water en nog eens water.
Plaats zoveel mogelijk kommetjes met fris(!) water doorheen je hele huis. Zo zorg je ervoor dat je katten voldoende drinken. Meer drink-tips vind je hier.

3. Hou ze zoveel mogelijk binnen.
We merken het vaak zelf niet, maar buiten is de ondergrond (zeker in het geval van asfalt) vaak enorm heet geworden. De kussentjes van hun pootjes zouden hierdoor kunnen verbranden. Test dus eerst zelf met de palm van je hand hoe warm de ondergrond is voor je ze buiten laat.

4. Take it easy.
Je speelt tijdens deze dagen best niet te veel spelletjes met je katten, net zoals mensen moeten ze het rustig aan doen momenteel.

5. Zorg voor verfrissing.
Met een nat, koel washandje kan je ze verfrissen door er zachtjes mee over de uiteinden (pootjes, oortjes, neusje) te gaan. Hierdoor koelen deze punten af en hebben ze een frisser gevoel.

6. Zorg voor een lekker briesje in huis.
Ik heb een kleine tafelventilator gekocht die ik op de grond heb geplaatst zodat de katten ook van een fris briesje kunnen genieten. Hier wordt duchtig gebruik van gemaakt en ze liggen dan ook vaak lang uitgestrekt voor de ventilator. Tip: deze week stonden er in promotie bij blokker.

7. Zorg voor een koele ruimte.
Hou in 1 kamer de rolluiken goed dicht zodat het er lekker fris is en zorg er ook voor dat deze ruimte goed toegankelijk is voor je katten. Ook ruimtes met een stenen vloer voelen voor hen instant frisser.

8. Water-spelletjes.
Vul een kuipje met water en voeg hier wat speelgoed aan toe. Wanneer ze hiermee dan spelen verfrissen ze automatisch eens hun pootjes.

9. Voorzie koelmatjes etc.
Er bestaan speciale matjes om op te liggen die extra koel aanvoelen (deze week stonden er onder andere bij de action in promotie). Tip: Indien je er geen hebt kunnen bemachtigen, vries een fles water in en wikkel deze in een handdoek. Dit zal al lekker fris aanvoelen voor je kat.

10. Hou ze in de gaten.
Zie je dat je kat ineens extreem gaat hijgen of zich vreemd gedraagt? Verwittig dan zo snel mogelijk de dierenarts.

Q: Wat doen jullie om deze hittegolf iets aangenamer te maken voor je kat(ten)?

Share:

6 Reacties

 1. juli 4, 2015 / 10:03 am

  Goeie tips! Wij hebben zelf een paar kittens en ik merk dat ze toch wel wat last hebben bij deze hitte (vooral onze langharige)

 2. juli 4, 2015 / 5:21 pm

  Ik heb ook zo’n medelijden met mijn Frisky nu. Die hangt de ganse dag op een stoel, met af en toe een wissel naar de vloer. Haar eten laat ze staan, dus ik heb nu speciaal sneetjes kippenwit gekocht en af en toe krijgt ze er dan eentje lekker fris rechtstreeks uit de ijskast. Dat van die washandjes ga ik wel eens proberen, als ze het tenminste toestaat want aan haar pootjes mag je niet prutsen normaal gezien.

  • Studio Tinsel
   juli 4, 2015 / 5:31 pm

   Ja die sneetjes kippenwit vinden ze hier ook lekker 🙂 sowieso bewaren we nu al hun voedsel in de frigo 🙂 zo is het lekker fris voor hen

 3. juli 6, 2015 / 2:51 pm

  Onze honden hadden ook zo’n last van de warmte, we hebben een airco gekocht dit weekend 🙂

 4. juli 6, 2015 / 4:44 pm

  Goede tips! Mijn mama heeft alvast wat kattenvoerblokjes in de diepvries gestoken. Ik ben benieuwd 😉

  • Studio Tinsel
   juli 6, 2015 / 4:51 pm

   Ooh hopelijk vinden ze het lekker ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *