3 x leuke DIY’s met spuitlak.

Wanneer je Pinterest opent word je vaak helemaal overspoelt door een massa aan DIY’s. Helaas ben ik gezegend met twee paar linkerhanden en heb ik ook geen uitgebreide toolkits ter berschikking voor al dat zaag- en boorwerk. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en toch 1 DIY tot een goed einde te brengen. Ik ontdekte al gauw dat je enorm veel leuke dingen kan doen met niet veel meer dan een simpele bus spuitlak. Ondertussen staan er hier enkele gouden bloempotjes te blinken en hebben mijn weckpotten ook een gouden randje gekregen. De mogelijkheden met een bus spuitlak zijn eindeloos maar ik zet voor jullie alvast mijn 3 favorieten op een rij 😉

Bloempotten met een gouden touch

bloempot-goudverfBenodigdheden: Zwarte spuitlak || Gouden spuitlak || Tesa tape sensitive || Bloempot

Mijn eerste DIY-experiment was het restylen van een saai bloempotje. Tijdens mijn eerste poging was ik echter te gul met de spuitlak (én spoot ik per ongeluk de helft van mijn boekenkast en de muur in het goud, whoops) en gebruikte ik gewone tape. Het resultaat? Een uitgelopen bloempotje met enorm lelijke sporen van de tape, HELP! Ik ging terug naar de winkel voor wat advies en kreeg te horen dat ik voor het spuiten best met meerdere fijne laagjes werk en dat ik het best niet met gewone tape mijn randen afplakte. Ik kocht de Tesa tape voor gevoelige ondergronden en besloot nog een poging te wagen. Geduld is een schone zaak en na drie laagjes was de kleur mooi egaal aangebracht. Ook het verwijderen van de tape verliep deze keer foutloos. Het resultaat? Dit hip zwart/gouden bloempotje!

Koperen kledinghangers

kledinghangers

Benodigdheden: Koperen spuitlak || Kledinghanger

Dit is de simpelste DIY uit het rijtje. Verzamel enkele ouden ijzeren kledinghangers en voorzie ze van een koperen laagje. Tah-daa, instant instagramwaardige kledinghangers!

Beestige bewaarpotten

weckjar

Benodigdheden: Gouden spuitlak || Secondelijm || Bewaarpot || Speelgoeddier

Zin om je voorraadkast op te vrolijken en het speelgoed van je kids een tweede leven te geven? Dan is deze DIY waarschijnlijk iets voor jou! Bij gebrek aan kids dook ik zelf even de speelgoedwinkel in om een gepast diertje te vinden voor mijn pot. Ook hier is er enig geduld vereist, je spuit het best meerdere fijne laagjes voor een zo egaal mogelijk resultaat.

diy

Et voilà! Dit zijn de resultaten van een dagje DIY’en met spuitlak! De schaar was eigenlijk een ongelukje maar ik vind het gouden marble effect stiekem wel leuk 😉 ! Wat vinden jullie de leukste DIY?

brico

Share:

3 Reacties

  1. december 6, 2016 / 2:59 pm

    Oh die eerste en laatste vind ik superleuk! Misschien waag ik mij er ook eens aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *