5 dingen die ik van beauty-bloggers heb geleerd.

Met mijn mini-collectie (lees 1 lipstick, 2 nagellakken en een mascara) kun je mij zonder twijfel een beauty-noob noemen. Toen ik mijn eerste stapjes zette in blogger-land las ik enkel artikels over lifestyle, mode enco. Beauty-blogs sloeg ik zonder genade over. Toch kwam ik steeds meer in de verleiding om toch eens wat beauty-artikelen te lezen tussendoor. Gaandeweg werden dit er steeds meer en begon ik beauty-bloggers zelfs erg te appreciëren (niet dat ik ze daarvoor niet apprecieerde maar het was gewoonweg mijn ding niet). En nu? Nu zou ik zelfs niet meer zonder mijn dagelijks rondje beauty-blogs lezen kunnen. Vandaag vertel ik jullie de dingen die ik van beauty-bloggers heb geleerd waarvoor ik hen dankbaar ben.

1. Beauty-bloggers zijn geen schmink-poppen.
Mijn eerste idee van mensen die het grootste deel van hun vrije tijd spenderen met het reviewen van make-up was dat het stuk voor stuk schmink-poppen waren. Ik verwachtte mij aan alles van Geordie shore types tot ware barbies. Maar niets is minder waar. Beauty-bloggers zijn stuk voor stuk gewoon leuke meiden met een passie voor make-up zonder alles tegelijk op hun gezicht te willen smeren. Ze zien er graag goed uit, maar hebben net zo goed eens een off-day zoals jij en ik.

2. Mac is awesome.
Dankzij jullie heb ik het merk MAC ontdekt. Sinds kort heb ik mijn eerste stuks aangeschaft en i’m hooked. Maar hiervoor had ik nooit gedacht dat ik zoveel (nou ja toch voor beauty-producten) zou willen uitgeven aan make-up. Door jullie fijne posts en foto’s kreeg ik steeds meer zin om dit merk een kans te geven en ik heb er nog steeds geen spijt van.

3. Make-up kiezen werd een stuk makkelijker.
Dankzij alle swatches, product-shots, reviews die ze dagelijks posten weet ik eindelijk wat ik wil voor ik naar de winkel ga. Toen ik vroeger voor een rek vol lipsticks zou staan zou ik begot niet weten waar ik moest beginnen. Dankzij jullie heb ik nu steeds alvast een selectie van leuke kleurtjes in mijn hoofd.

4. Was het nu BB, CC of DD?
Dankzij jullie begin ik eindelijk een beetje kennis te krijgen van alle beauty-begrippen die er in de wereld zijn. Waar ik vroeger enkel van het bestaan van fond de teint en mascara wist, neem ik nu zelfs al vlotjes woorden zoals primer, liquid eye-liner en concealer in de mond.

5. Al doende leert men.
Door al die leuke blogposts van jullie met tips en tricks kreeg ik eindelijk zin om mij eens echt bezig te houden met beauty (en dan bedoel ik ook echt meer moeite doen dan mijn nagels lakken en wat poeder op mijn neus kwasten). Ik stapte vol goede moed een make-up store binnen (in dit geval Douglas) en liet me professioneel adviseren over mijn eerste make-up basics. Zo ging ik buiten met mijn eerste bb-creme en een paar fijne lipsticks. Iets wat ik daarvoor nooit gedurfd had.

Conclusie?
Een welgemeende dankjewel aan alle lieve beauty-bloggers die mij elke dag weer overspoelen met prachtige foto’s, fijne reviews en handige tips & tricks.

Share:

6 Reacties

 1. mei 29, 2015 / 10:50 am

  Haha, mijn beeld is ook nogal veranderd sinds ik in het blog-wereldje zit. Ik vind het vooral bewonderenswaardig dat ze zóveel van make-up afweten!

  • Studio Tinsel
   mei 29, 2015 / 11:07 am

   Echt he! Van zaken zoals sls en zo snap ik ook nog niet veel en waarom het ene wel en het andere niet. Maar dankzij hen leer ik toch alle dagen een beetje bij!

 2. mei 29, 2015 / 3:48 pm

  Haha helemaal waar 😀 Ik ben zelf ook nog een beauty-noob maar ik leer inderdaad veel door af en toe eens een beauty blog te lezen! Alleen moet ik eens dringend oefenen om die eyeliner onder de knie te krijgen 😉

  • Studio Tinsel
   mei 29, 2015 / 4:09 pm

   Ja daar zou ik ook wel eens een goede tutorial voor moeten vinden 😀 Want dat kan ik absoluut niet 😀

 3. mei 29, 2015 / 6:41 pm

  Hahaha dat is ook echt wat ik van beautybloggers heb geleerd: I’m absolutely in love with Mac! Vooral hun lipsticks.

 4. mei 30, 2015 / 2:11 am

  Ik wil beauty vloggers vooral bedanken voor de gezelligheid, want ik zelf als man ben niet echt fan van make-up haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *