6 vrouwendingen die ik écht niet snap.

Voor de meeste mannen zijn en blijven vrouwen mysterieuze wezens met rare gewoontes en trekjes. Ongelijk kan ik hen moeilijk geven, want er zijn zelfs dingen die ik niet goed begrijp. Vandaag vertel ik je welke vrouwendingen ik écht niet snap! Benieuwd?

1. Vrouwen zeggen nooit wat ze echt bedoelen.
Ja is nee en nee is ja? Of nee is nee? Anyway, ik snap het soms ook helemaal niet meer. Wordt ik ook geacht om elke zin om te draaien om zo lekker mysterieus en onbegrijpbaar te blijven? Is dit een soort ongeschreven vrouwenregel die ik gemist heb? Voor alle duidelijkheid, als ik ja zeg bedoel ik dus ja, en met nee bedoel ik nee. Van mij moet je niet verwachten dat ik al mijn zinnen van dubbele bodems ga voorzien.

2. In kudde naar het toilet gaan.
Wanneer een vrouw zich rechtzet om naar het toilet te gaan, springt er automatisch nog een andere vrouw recht om haar te vergezellen. Weird. Tenzij het toilet gelegen zou zijn aan het einde van een donkere, louche steeg snap ik hier totaal het nut niet van.

3. Tampons.
Ik heb ooit 1 keer in mijn leven gebruik moeten maken van een tampon. Never. Ever. Again. Ik vind het vies, het voelt onaangenaam en ik heb constant het gevoel dat hij er ineens de brui aan wil geven. Nee, niet voor herhaling vatbaar.

4. #Iwokeuplikethis.
No you didn’t. Ik heb nog nooit een selfie met die hashtag gezien die eer doet aan de waarheid. Dus beste mannen, #idontwakeuplikethat, ik spaar jullie de foto.

5. Bepaalde make-up-rituelen.
Drie kwartier voor de spiegel staan voor een “naturelle” look? Niet aan mij besteed. Mijn wenkbrauwen keihard epileren om ze dan weer bij te tekenen? No way! Ik ben een echte kluns met make-up, mijn collectie bestaat momenteel dan ook maar uit 1 mascara, zero oogpotloden en oh ja 2 lipsticks. Triestig troef hoor ik de meeste vrouwen al denken.

6. Mannen-stress.
Sommige vrouwen beginnen al meteen compleet te stressen als ze vandaag geen mascara op hebben en straks op date moeten. Waarom in godsnaam? Alsof mannen dat verschil opmerken in de eerste plaats. En als je zin hebt om de verleidelijk ribbetjes of die heerlijk hamburger te bestellen, doe dat dan ook gewoon. Die constante stress om er perfect uit te zien vind ik echt iets verschrikkelijk. Wees gewoon jezelf en als ze dat niet appreciëren dan zijn ze je tijd en moeite niet waard.

Q: Welke vrouwendingen snappen jullie soms niet?

Share:

23 Reacties

 1. mei 15, 2015 / 11:08 am

  Haha leuk stukje. Ik ben het eens met je punt over naar de wc gaan. Ik doe dát liever ook alleen 🙂 daarnaast snap ik nooit waarom vrouwen soms überhaupt zo lastig zijn in een groep. Bij mannen is dat heel anders.

  • Studio Tinsel
   mei 15, 2015 / 11:55 am

   Inderdaad! Vroeger vond ik het daarom ook altijd fijner om met mannen samen te werken! 🙂

 2. mei 15, 2015 / 11:30 am

  Helemaal eens met 2 en 4. Ik vind maandverband echter veel viezer dan tampons 🙂

 3. mei 15, 2015 / 12:43 pm

  Hahaha de ‘Iwokeuplikethis’ moet ik altijd zo hard om lachen. Semi moe en nonchalant een duck face en je haar warrig gemaakt. Zo nep!

  • Studio Tinsel
   mei 15, 2015 / 1:21 pm

   Haha inderdaad 😀 moesten ze de realiteit posten het zou al heel wat minder zijn!

 4. mei 15, 2015 / 9:13 pm

  Leuke en (bij sommige) een herkenbare punten!
  Mijn vriend snapt soms echt mijn stille hints niet (“Neeeeee die tas hoef ik écht niet!”, “Zo’n ketting wil ik NIET voor mijn verjaardag”).
  Wij vrouwen zijn maar rare wezens haha!

  • Studio Tinsel
   mei 15, 2015 / 9:54 pm

   Hahaha 😀 ik ken dat! Als ik zeg dat ik niets hoef, krijg ik ook niks :p dus ondertussen zeg ik al dat ik iets wil :p

 5. mei 15, 2015 / 10:45 pm

  Jaaa hij is leuk! En soms ook heel onbegrijpelijk 🙂 Ik kan er niet bij dat vele dames echt niet kunnen auto rijden en de maandverband begrijp ik dan weer niet.. Haha Net als dat meiden nu steeds al kussend met school vriendinnen op de foto moeten, op een gewone dag, en dat minimaal 10 keer. Moet je eens aan een party denken 😉 haha

 6. mei 16, 2015 / 12:06 am

  Haha ooh dit is zo herkenbaar! Behalve dat met die tampons, denk ik echt overal precies hetzelfde over. Gelukkig ben ik dus niet de enige die dit soort dingen niet snapt!

 7. mei 17, 2015 / 8:38 pm

  Haha, als ik ze zo lees, begrijp ik ze inderdaad ook niet. En toch moet ik bekennen dat ik me aan enkele schuldig maak, bv. in kudde naar het toilet gaan :p
  En inderdaad, die #iwokeuplikethis hashtags zijn soms echt te belachelijk voor woorden.
  x, Lena

 8. mei 17, 2015 / 10:40 pm

  Haha, geweldig! Dat vrouwen nooit zeggen wat ze bedoelen vind ik echt een drama! Daar heb ik gelukkig geen last van!

 9. mei 19, 2015 / 8:29 am

  Haha die stress over make-uploos de straat op gaan snap ik ook niet zo, ik ga prima de deur uit met een echte natural look, ook naar mijn werk. De volgende dag draag ik dan wel weer mascara en lipstick, maar veel meer dan dat wordt het niet!

  • Studio Tinsel
   mei 19, 2015 / 9:32 am

   Inderdaad 🙂 meestal ben ik ook make-uploos. Soms heb ik wel eens een dagje dat ik er echt zin in heb om mij op te maken, maar als dit niet het geval is dan is dat ook zo 😀

 10. januari 3, 2016 / 8:31 pm

  Heeeeeeeel herkenbaar! Ik heb nu al een heel duidelijke kadolijst op Pinterest met overal nog eens duidelijk bij vermeld ‘geen kokos’ en wat krijg ik: vanalles, behalve iets van mijn lijst 😀 Eentje begint het nu toch eindelijk door te krijgen, oef!
  En je make-up! Love it! Draag meestal niets, heel af en toe mascara en lipgloss. Ben nogal een kluns op dat gebied :/

  • Studio Tinsel
   januari 3, 2016 / 8:34 pm

   Hahaha 😀 ik ken dat gevoel! Meestal worden mijn verlanglijstjes ook overgeslagen. Ja op vlak van make-up is er hier toch ook nog wat oefening vereist 😀

 11. januari 3, 2016 / 9:06 pm

  Als vrouwen in groepjes naar de wc gaan, gaan ze roddelen en niet pissen. Is dat mysterie ook weer opgelost. Make up verschilt per vrouw, ik kan niks opdoen of er een uur mee bezig zijn, maar ik doe het voor mezelf. Mannen zien het verschil niet of het maakt ze niks uit. Leuk stuk 😀

  • Studio Tinsel
   januari 3, 2016 / 9:08 pm

   Hahaha 😀 Dan toch al 1 mysterie minder! Dankjewel 🙂

 12. januari 3, 2016 / 9:22 pm

  Dat over de wc snap ik wel, als iemand gaat dan denk ik, oh dan ga ik ook maar meteen. Soms omdat ik niet goed weet waar het is en k haat om te zoeken, soms omdat ik t zelf al uren uitstel en dan maar meteen mee ga. Ik vind die niet zo gek! Tampons wel.. nog nooit geprobeerd!

  • Studio Tinsel
   januari 4, 2016 / 2:57 pm

   Dat zou inderdaad een goede reden zijn om samen naar toilet te gaan 😀 hoewel ik het op café bijvoorbeeld ook vaak opmerk terwijl we daar wekelijks zijn! 😀

 13. januari 24, 2016 / 10:58 am

  vriendinnen-dingen-doen .. ik vind vrouwen gewoon vermoeiend !
  Geef mij maar een stel mannen, waarmee je eens hard kan lachen en een serieus gesprek kan voeren zonder het over kinderen te hebben of hun vriend/man (DOE er dat iets aan !)

  Anderzijds, er zijn ook veel mannen-dingen om de kriebels van te krijgen hoor 🙂

  • Studio Tinsel
   januari 24, 2016 / 11:19 am

   Daar heb je helemaal gelijk in misschien binnenkort eens een artikel wijden aan mannendingen die ik niet snap

 14. februari 20, 2017 / 12:46 pm

  Heeel leuk om te lezen! Inderdaad als horde naar de toilet gaan is ook niet voor mij besteed. De rijen zijn al lang genoeg zeg.

  En tampons zijn ook een no-go voor mij! Mannen stress en makeup stress is ook niet voor mij weggelegd haha! aintnobodygottimeforthat!
  Leuk stukje:)
  groetjes, Nikki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *