7 tips om het beste uit de solden te halen.

Aaah it’s that time of the year again, de solden zijn alweer in zicht. Her en der kon je al koopjes doen, maar de meeste winkeliers (in België dan toch, ik weet niet hoe dit bij mijn Nederlandse collega’s is) starten toch echt pas vanaf 2 januari. Zelf werk ik vooral tijdens de solden, dus mijn koopjes beperken zich vooral tot de koopjes in eigen winkel. Vandaag deel ik met jullie mijn insider solden-tips (als verkoopster) zodat jullie het beste uit de solden kunnen halen.

1. De ochtendstond heeft goud in de mond.
Zeker wanneer het om een koopzondag gaat ga je het best zo vroeg mogelijk. De meeste mensen slapen dan al wat vaker uit en het is net iets rustiger in de winkel.

2. Wees voorbereid.
De meeste winkels hebben de dag van vandaag ook een webshop. Hierop kan je in de meeste gevallen al checken welke kortingen er gelden op welke artikelen gelden. Zo kan je alvast een lijstje maken van dingen die je echt graag zou willen.

3. Stel prioriteiten.
Die leuke jas of toch maar die drie t-shirts of misschien nog een paar sandalen? Bekijk voor jezelf wat je momenteel het beste kan gebruiken. Tijdens de solden is het vaak verleidelijk om gewoon alles mee te nemen in 1 keer vanwege de korting. Laat je hier niet toe verleiden (tenzij je ook echt een jas en t-shirts en sandalen nodig hebt) en kies om dan net iets meer te investeren in datgene dat je het beste kan gebruiken.

4. Goedkoop = duurkoop.
Vaak word je in winkels zoals h&m, zara etc. overspoeld door artikelen die om ter goedkoopst geprijsd zijn. Vaak word je daar zo enthousiast van (cuz hey, 3€ voor een jas, daar twijfel je toch gewoon niet over), dat je niet hebt gemerkt dat er toch een klein gaatje inzit of dat de afwerking toch niet helemaal is zoals het zou moeten zijn. Er is meestal een reden dat die dingen voor een appel en een ei verkocht worden.

5. Doe eens gek.
Breng eens een bezoekje aan de iets duurdere boetieks, je zou soms versteld staan welke koopjes je er kan vinden. Ok, goedkoop is dan meestal een relatief begrip, vaak kosten sommige dingen nog steeds een arm en een been. Maar soms zijn er ook vergeten parels te vinden. Zo spotte ik dit jaar schoentjes van A.F. Vandevorst die verkocht worden aan -70%. Gerekend dat deze normaal meer dan 400€ kosten en je ze nu op de kop kan tikken voor iets meer dan 100€, lijkt me dit een goede deal.

6. Neem risico’s.
Vaak worden de prijzen nog aangepast doorheen de solden en normaal gezien bereiken deze halverwege juli/eind juli hun dieptepunt. Heb je iets gezien dat je niet echt dringend nodig hebt of dat je toch nog wat duur vind? Waag dan een gokje en laat het nog een tweetal weken hangen. Kom nadien nog eens terug en met wat geluk hangt jouw item er met nog eens een extra korting bij. Deze tip zou ik wel alleen gebruiken voor dingen waar je niet teveel hartzeer van zult hebben als het al verkocht zou zijn.

7. Denk ook eens aan de verkoopsters.
Want voor hun is dat namelijk de meest drukke periode van het jaar. Wees vriendelijk, probeer de winkel een beetje netjes achter te laten en wees menselijk. Nee, wij kunnen je helaas geen extra korting bezorgen en we kunnen er ook niets aan doen als je favoriete kleedje net uitverkocht is. Maar wanneer je een beetje lief bent voor ons kunnen we je misschien wel helpen met het uitzoeken van een goed koopje *wink, wink*. Alle verkoopsters (ik dus ook) zullen je dankbaar zijn.

Share:

5 Reacties

 1. juni 26, 2015 / 10:37 am

  Hahah applaus voor dat plaatje. Goede tips dit, ik ga soms echt helemaal los om er dan achter te komen dat ik het eigenlijk maar ‘muah’ vind. HÉT gevaar natuurlijk.

  • Studio Tinsel
   juni 26, 2015 / 11:05 am

   Jep ik zie het hier als verkoopster genoeg 😀 impuls aankopen zijn altijd gevaarlijk 🙂

 2. juni 26, 2015 / 11:26 am

  Goede tips! Dat vroeg opstaan ga ik onthouden en 4 en 5 vind ik ook heel goed! Ik ga eigenlijk nooit de wat duurdere winkels binnen terwijl dat met de sale juist wel eens aantrekkelijk kan zijn 🙂

 3. januari 7, 2016 / 11:01 am

  HA een artikel om te printen in veelvoud en in de mensen hun brievenbus te droppen. Ook ik werk in een kledingwinkel (intussen al de tweede) en solden means crazy soldenmensen. Je haalt ze er zo uit, zij die het hele jaar niet winkelen en dan met de solden alles willen en er liefst van al nog een beetje extra korting bij krijgen want “he wij kopen wel meer dan x aantal stuks he” … Moedeloos word ik er soms van. Het zijn ook zij met het minste respect naar het personeel toe. Nee, geef mij maar de vaste klanten. Die komen ook in de solden, maar die kopen dan die ene duurdere jas waar ze de maand ervoor geen budget meer voor hadden ofzo ..

  • Studio Tinsel
   januari 7, 2016 / 11:03 am

   Inderdaad of mensen die de eerste dag van de solden gewoon komen vragen wanneer de laatste afprijzing is grmbl. Of klanten die zelf artikelen beschadigen om dan meer korting te krijgen tijdens de solden verliezen sommige echt hun redelijkheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *