7 voordelen van een hittegolf.

Tenzij je de laatste dagen onder een steen hebt geleefd, heb je allicht gemerkt dat er momenteel een ware hittegolf heerst. En terwijl ik iedereen alleen maar hoor klagen over de nadelen ervan, vind ik dat er toch ook wat voordelen aan verbonden zijn. Hierbij alvast de 7 leukste voordelen van een hittegolf.

1. Er staat geen limiet op het aantal ijsjes dat je op een dag mag eten!
Met dit weer is er niet lekkerder dan een lekker fris ijsje en niemand zal het je kwalijk nemen als je er meer dan eentje per dag eet.

Tip: maak zelf lekkere en gezonde ijsjes. De Lactosevrij Kokos – Aardbeienijs van Femke (youniqueblog.nl) zien er gewoonweg te lekker uit!

2. Wees eens lekker lui.
Met dit warme weer krijg je vaak het advies om het wat rustiger aan te doen. Neem gerust dit advies ten harte en take it easy. En als je vandaag niet moet werken, wees dan gewoon lekker lui.

3. Elke avond is terrasjesavond.
Je vind waarschijnlijk wel slachtoffers genoeg die het zien zitten om samen iets te gaan drinken. Een gezellig avondje op het terras van een café is niet langer meer iets dat enkel in het weekend kan.

4. Maak je eigen film-grot.
Een tip om het binnen koel te houden is om alle gordijnen en rolluiken dicht te laten. Maak van de woonkamer een donkere, koele film-grot. Een leuke serie op en je bent klaar om er een chill, fris dagje van te maken.

5. Let’s get sexy.
Met dit warme weer draag je het liefst van al niet teveel kleding. Maak van de gelegenheid gebruik om je kortste jurkjes of shortjes aan te doen (want hey, niemand zal je dit kwalijk nemen met deze temperaturen) en je vriend zal spontaan wensen dat er vaker hittegolven waren. 

6. Romantisch slapen onder de sterrenhemel.
’s Nachts is het momenteel vaak zo warm op je slaapkamer dat slapen nogal moeilijk is. Sleep je matras of een luchtbed gewoon naar buiten en slaap eens een nachtje onder de sterrenhemel.

7. Een vleugje Spanje in eigen land.
Koop een palmboom, maak wat lekkere tapas en je krijgt er gratis het Spanje-gevoel bij.

Share:

10 Reacties

 1. juli 3, 2015 / 9:45 am

  De hitte is vooral een goed excuus om niet te moeten sporten haha. Vooral dat van die ijsjes en elke dag een terrasje doen, vind ik heerlijk aan dit weer 😉 x

 2. juli 3, 2015 / 10:13 am

  Haha, leuke insteek! lk ben ook zeker fan van lekker weer maar als Hollandse kaaskop heb ik toch wel een beetje moeite met deze hitte hoor :’)

  • Studio Tinsel
   juli 4, 2015 / 8:14 am

   Ja momenteel is het ook echt puffen geblazen 😀 Een 5-tal graden minder had ook goed geweest!

 3. juli 3, 2015 / 10:39 am

  Leuke tips! Ik ben echt zoveel luier zodra de temperatuur boven de 25 graden (haha ik typte eerst 15, nee zo erg is het niet) uitkomt.

  • Studio Tinsel
   juli 4, 2015 / 8:14 am

   Hahaha 😀 idem hier, de productiviteit daalt terwijl de temperatuur stijgt!

 4. juli 3, 2015 / 12:04 pm

  Wat een grappig artikel! Voordat dat limiet op ijsjes eten neem ik met dit weer heel serieus 😉

 5. juli 3, 2015 / 1:34 pm

  Ik heb wel zin in een ijsje, heb er deze week pas 1 op dus ik mag er best weer 1 🙂 Vind met dit weer waterijsjes wel het lekkerst.

  • Studio Tinsel
   juli 4, 2015 / 8:13 am

   Mmmmm ja een aardbeien-waterijsje zou echt wel smaken, haha 😀

 6. juli 3, 2015 / 3:04 pm

  Leuk artikel! Die filmgrot klinkt eigenlijk best wel fijn, hoewel ik ook echt wel van de zon hou! En lekker lui zijn is een must bij deze temperaturen.

 7. juli 3, 2015 / 10:26 pm

  Vooral lekker lui zijn en je niet te druk maken. Daar is het te warm voor! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *