Mijn beauty-essentials voor deze zomer.

Hey iedereen! De zomer is ondertussen al een tijdje in het land en dus besloot ik dat het tijd werd om eens mijn beauty-essentials voor tijdens de zomerdagen met jullie te delen 😉

Body.

And Other Stories: Punk Bouquet // The Body Shop: White musk libertine // Victorias Secret: Secret Charm

Tijdens de zomer hou ik vooral van frisse en fruitige geuren. Ik ga tegenwoordig de deur niet uit zonder dat ik 1 van bovenstaande flesjes meeheb in mijn handtas. De White Musk Libertine scoorde ik afgelopen week (opnieuw, whoops) aan een enorme korting, ik betaalde slechts 8(!)euro voor dit flesje. De andere flesjes zijn beiden body mists, ik vind dit persoonlijk aangenamer om te dragen in de zomer omdat ze tegelijk verfrissen en een lekkere geur geven zonder te overheersend te zijn.

Lush: Tea Trea Water // The Body Shop: Peppermint cooling foot spray // Auchan: Waterspray

Nood aan verfrissing? Deze drie essentials zorgen ervoor dat je het hoofd (en lichaam) letterlijk en figuurlijk koel kan houden. Het Tea tree water van Lush is al sinds heel erg lang een grote favoriet van mij. Ik ben ook in het bezit van zijn zeewaterbroertje sea spritz maar deze geniet toch de voorkeur omdat hij enorm zacht is voor mijn huid.

De peppermint cooling foot spray van de Body Shop is een vrij recente ontdekking. Mijn voeten voelen onmiddellijk frisser aan en ze ruiken heerlijk naar munt (tip: Ben je jouw deodorant vergeten? Enkele spritsjes en je oksels voelen weer lekker fris). Tot slot ben ik tijdens de zomer ook verslaafd aan watersprays. Helaas zijn deze vaak relatief prijzig dus maak ik deze vooral zelf met een plantenspuit. Deze spray wist ik echter op de kop te tikken voor 1,69€ in Auchan en kon ik dus onmogelijk laten liggen!

Rituals: Sun protection Milky spray // Garnier Ambre Solaire: Sensitive expert met cold cream

Tijdens de zomer is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Mijn favoriete zonnecrème is zonder twijfel deze spray van Rituals! Hij ruikt superlekker (want ik haat die typische zonnecrème lucht) en is makkelijk en snel aan te brengen omdat het een spray is. Wanneer ik dan toch verbrand zou zijn grijp ik steeds naar deze aftersun! Hij bevat cold cream (iets wat ze ook gebruiken bij brandwonden) en verzacht onmiddellijk de pijn.

L’Oreal: Sublime Bronze // Dove: Summer glow

Ik ben van nature een bleekscheet en helaas verandert de zomer hier maar weinig aan. Om toch een beetje mijn melkflessen te camoufleren gebruik ik graag een zelfbruiner. Ondanks het feit dat de zoektocht naar de perfecte zelfbruiner een ware struggle is (lees hier meer over mijn zelfbruinerdrama) heb ik uiteindelijk twee goede varianten gevonden. Voor wie graag zijn bruine tint langzaam maar zeker opbouwt heb je de zelfbruiner van Dove. De kans op mislukken is miniem maar je hebt wel enig geduld nodig. Wie graag instant bruin wil zijn (letterlijk INSTANT, want de crème is ook echt bruin) is er de Sublime Bronze van L’Oreal. Hier schreef ik al eerder een review over op mijn blog.

Face.

The Body Shop: Vitamin E Night cream // Purol // Van Der Hoog: Refreshing raspberry masker

Tijdens de zomer hou ik er niet van om dikke lagen crème op mijn gezicht te smeren en daarom sla ik vaak mijn dagcrème over (SHAME, I know). Om dit te compenseren smeer ik ’s avonds voor het slapengaan dan wel weer nachtcrème. Deze van de Body Shop zorgt voor een stevige vitamineboost!

Om mijn gezicht af en toe nog eens extra te verzorgen gebruik ik af en toe ook eens een masker. Dit masker van Van Der Hoog ruikt lekker braambessen en reinigt en verfrist mijn huid onmiddellijk. Last but not least, mijn holy grail der lipverzorging, Purol! Wanneer ik droge lippen heb grijp ik onmiddellijk naar deze lippenbalsem en hij verricht gewoonweg wonderen!

Hair.

Elseve: Extraordinary Clay droogshampoo // Guhl: Rijke voeding shampoo // Elseve: Extraordinary Oil // Andrélon: Beach Spray

Tot slot krijgt mijn haar ook een aparte behandeling tijdens de zomer. Mijn haar is van nature heel erg droog en kan dus wat extra verzorging gebruiken momenteel. Deze shampoo van Guhl behoort tot 1 van de favorieten zowel tijdens de winter als tijdens de zomer. Om mijn haar nog wat extra te voeden gebruik ik ook de extraordinary oil van Elseve. Hij maakt mijn haar niet vet maar voegt wel onmiddellijk  een gezonde glans toe aan mijn lokken.

De droogshampoo van Elseve is een recente ontdekking geweest en heeft al talloze keren mijn kapsel weten te redden. Ideaal wanneer je je haar na een lange dag nog even een boost wil geven of wanneer je naar een festival gaat. Tijdens de zomer spuit ik quasi standaard wat beachspray door mijn haar terwijl ik het aan de lucht laat drogen, zo krijgt het instant volume en wat extra textuur. Ook heb ik onlangs mijn eerste stijl/krultang aangeschaft (JIPPIE) om hiermee af en toe beachwaves in mijn haar te plaatsen. (Stiekem bedoel ik dus dat Julie deze beachwaves maakt, want ik ben nog een totale kluns met dit soort dingen)

Q: Wat zijn jullie favoriete zomerproducten?

Share:

2 Reacties

 1. augustus 1, 2016 / 9:26 pm

  Oh ik vind de Tea Tree water ook héél erg fijn! En zo’n leuke zonnebril met die palmboompjes. Ideaal om meteen dat zomergevoel te krijgen 🙂

  • Studio Tinsel
   augustus 2, 2016 / 8:39 am

   Hihi ja he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *