Blog tips: plannen voor beginners

Ik ben niet slordig, ik heb gewoon een grote chaos tolerantie. Deze quote las ik ooit ergens in een magazine en hij is mij altijd bijgebleven. Maar als je een drukke fulltime job en blog moet combineren dan is een beetje planning helaas noodzakelijk! Vandaag deel ik met jullie mijn tips en tricks om toch een beetje orde in de chaos te creëren!

 1. Investeer in een desk planner.
  Voor het werk had ik er al eentje en sinds kort heb ik er ook eentje voor mijn blog. Dat boekje is werkelijk een life saver want ik kan er alles in kwijt! Ik hou er onder andere mijn blogplanning in bij zodat ik steeds weet wanneer welk artikel online komt maar ook dingen zoals mijn bezoekersaantal van die dag en of ik een artikel al dan niet op social media heb verspreid. Zo heb ik altijd een mooi overzicht van wat ik die week nog moet doen maar ook wat de resultaten waren van de afgelopen week. En oh ja, investeren is een groot woord. Mijn desk planner komt gewoon van bij de Hema en kostte maar 4,5€
 2. Gebruik minstens twee verschillende notitieboekjes.
  Vroeger hield ik alles bij in 1 notitieboek maar dat werd al snel een rommeltje. Nu heb ik 1 klein notitieboekje dat ik overal meeneem zodat ik er in kan krabbelen wanneer ik een idee heb en 1 groter notitieboekje waarin ik die krabbels omzet tot uitgeschreven ideetjes.
 3. Creëer een blogschema.
  Dit is geen must maar het is wel handig. Wanneer je jezelf voorneemt om elke week drie artikels te posten is het handig dat je op voorhand weet wanneer ze online komen en zodat je eventueel al wat vooruit kan plannen. Ook altijd fijn voor je lezers want zo weten ze wanneer ze op jouw blog terecht kunnen voor een nieuw artikel. Momenteel schrijf ik nog dagelijks een blogje maar de bedoeling is om dit te herleiden naar drie blogs per week. I’m only human after all!
 4. Evernote.
  Ik denk dat dit zowat de holy grail binnen de planner-apps is. Evernote is een digitaal notitieboekje waar je dingen kan in schrijven of in opslaan. Je kan er bijvoorbeeld foto’s, to-do-lijstjes en online clippings in kwijt. Werk je samen met iemand? Via deze app kan je ook je notitieboekje delen, superhandig!
 5. To-do-lijstjes maken
  Last but not least, maak een to-do-lijstje! Niet alleen is het een heerlijk gevoel als je iets kan afstrepen je kan ook makkelijker het overzicht behouden van wat je nog allemaal moet doen. Ik maak gebruik van zowel papieren lijstjes als van digitale lijstjes (hiervoor gebruik ik de app Wunderlist maar je kan ook gewoon Evernote gebruiken).

Q: Hoe plannen en organiseren jullie alles?

Share:

16 Reacties

 1. mei 13, 2017 / 8:58 pm

  Jaaa Evernote vind ik super handig! Ik schrijf daar ook al mijn ingevingen in 🙂

 2. mei 14, 2017 / 10:17 am

  Wat een handig artikel! 🙂 Ik maak mijn blogplanning eigenlijk zelf in Excel! Werkt voor mij prima maar eigenlijk is Evernote wel veel mooier om te gebruiken natuurlijk! 😉

 3. mei 14, 2017 / 11:20 am

  Leuk artikel! Je hebt een fijne schrijfstijl! Ik heb toevallig gister een notitieboek gekocht met vier tabbladen erin. Hierin wil ik mijn planning gaan doen. Tot nu toe had ik het vooral in mijn hoofd en via OneNote maar dat werkte voor mij niet. En ik ben gek op notitieboekjes!

 4. mei 14, 2017 / 12:09 pm

  Ik ben ontzetten van de to do lijstjes! Planningen kan ik ook heel goed en overzichtelijk maken, alleen hou ik me hier niet aan. Misschien moet ik hier toch wat meer aandacht aangeven watje geeft nieuwe tips die ik nog niet kende!

 5. mei 14, 2017 / 3:27 pm

  Leuke. Post Evernote nog niet mee bekend misschien toch ontdekken Ik wet met de Todoist app om things to do bij te houden
  Greetz

 6. mei 14, 2017 / 4:35 pm

  Die quote is ook heel erg op mij van toepassing haha. Ik heb ooit Evernote gebruikt, maar ben er toch weer vanaf gestapt omdat ik de app niet ‘in mijn systeem’ kon krijgen. Dus ik WhatsApp alle ideen nu gewoon naar mezelf. Zo’n deskplanner is wel echt een supergoed idee. Daar moet ik binnenkort ook in ‘investeren’, Evenals het maken van to-do lijstjes. Ik werk ook fulltime, dus een beetje meer orde in mijn chaos zou wel fijn zijn 🙂

 7. mei 14, 2017 / 7:30 pm

  Ik heb ook een schrift waar ik mijn schema in bij hou, samenwerkingen, to do lists etc etc. Zonder dat boekje ben ik nergens!

 8. mei 14, 2017 / 7:54 pm

  Wat handig blogpost dit en leuk dat je de links ook erbij zetten. Thanks! Ik ga zo kijken

 9. mei 14, 2017 / 9:23 pm

  Wat een fijne tips! Toen ik net begon met bloggen deed ik maar wat, er zat geen logica of ritme in. Nu plaats ik de ene week iig twee en de andere week iig drie artikelen met voor elk onderwerp een vaste dag. Handig voor mij qua planning en evt vooruit werken, maar ook voor mijn volgers. Ik houd nu een schema en to do list bij in een schrift, opgedeeld per week en heb een maandkalender bij mn bureau gehangen die ik vooraf in plan. Evernote kende ik nog niet, maar ga ik zeker uitproberen! Die quote van jou is nml voor mij ook erg herkenbaar. En dat mag soms wel wat minder!

 10. mei 15, 2017 / 6:20 pm

  Ik houd echt van plannen! Zelf heb ik sinds kort een bullet journal, en daar zet ik ontzettend veel in: to-do lijstjes, lijstjes met ideeën, het bijhouden van mijn statistieken: van alles.

 11. mei 15, 2017 / 8:00 pm

  Lang leve Evernote 🙂 Toch ben ik ook grooot fan van een balpen en een bloknoot voor Mn planning en to do lists!

 12. mei 16, 2017 / 6:34 am

  Great minds think alike! Ik werk ook met een planning en notitieboekjes :)! Eender waar ik ben als er een idee te binnen schiet, moet ik dit direct op kunnen schrijven in mijn boekje, erg handig ja. Ik vind Excel wel nog handiger om als schema te gebruiken voor een uitgewerkte mediaplanning enz. Deze tips kunnen de meesten wel gebruiken! tof! 🙂

 13. mei 16, 2017 / 1:50 pm

  IK heb teveel notitieboekjes. Hahahaha… Maar een weekplanning maak ok altijd in een A4 notitieblok. Lekker veel ruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *