Blogboeken voor aan het zwembad.

Vakantie is de ideale moment om eens lekker aan de rand van het zwembad te liggen met een goed boek. Een goede roman, een spannende thriller of gewoon een leuk magazine, op vakantie kan het allemaal. Voor de mensen die geen afscheid kunnen nemen van de blog-o-sfeer verzamelde ik vandaag de allerleukste blogboeken.

Om te beginnen zijn er deze drie blogboeken die geschreven werden door drie power-vrouwen.

Little Black Book – Sofie Valkiers.
In dit boek vertelt Sofie over het reilen en zeilen in de modewereld en deelt ze haar tips & tricks op vlak van fashion. Hier en daar vind je ook een persoonlijke anekdote aangevuld met haar favoriete shopping-adresjes. Dit boek is een mooie aanvulling op haar blog waar je dagelijks terechtkan voor prachtige outfit-posts en updates over de fashion weeks etc. Je kan het boek hier bestellen.

On top – Anna Nooshin.
Anna Nooshin is de leading lady achter de succesvolle blog NSMBL.com en weet dus als geen ander hoe je een topper van een blog uit de grond kan stampen. Verwacht in dit boek geen geschreven blogpostjes, maar wel een hele hoop tips over hoe je van je blog jouw business kan maken. Ook krijgen we doorheen het boek een kijkje in haar eigen leven, wat erg fijn is. Dit boek werd de laatste tijd al druk gelezen en gereviewd in blog-land, enkele goeie reviews vind je hier, hier en hier.

Serena’s stijlgids – Serena Verbon.
Serena Verbon kennen we allemaal als de blogster op beautylab.nl. In deze “stijlgids” deelt ze enkele van haar beauty-, travel- & fashiontips, een paar toffe DIY’s en persoonlijke verhalen. Dit boek is een mooie aanvulling op haar blog en bestaat voor het grootste deel uit geschreven blogposts. Een fijn boek voor wie het gevoel wil hebben dat hij een blog aan het lezen is, maar dan op papier. Ik vind het vooral een heel erg mooi boek, gevuld met prachtige foto’s. Meer informatie over dit boek vind je hier.

Ben je nog op zoek naar inspiratie om een blog te starten of zoek je tips om je blog te verbeteren? Dan zit je met deze drie boeken goed. Over ‘How blogs work‘ (Stephanie Duval) en het ‘Blogboek‘ (Kelly Deriemaeker) schreef ik al eens eerder een review, dus als je niet goed weet welke je moet kiezen kan je die altijd eens lezen. ‘Make it, blog it, share it‘ is een vergelijkbaar boek dat werd uitgegeven door de blogschool Femma. Het is een fijn boek met enkele praktische tips om je blog te verbeteren. Meer informatie over Femma en het boek vind je hier.

En last but not least is er nog het ‘woonboek‘. In dit boek brengen Britt en Tom het beste van hun blog (woonblog.be) samen. Voor de liefhebbers van interieur en deco is het woonboek een ware musthave. Je vindt er leuke adresjes om te shoppen, handige DIY’s om je woning te pimpen en je kijkt samen met hen binnen bij 15 heerlijke interieurs vol vintage en deco-ideeën. Meer informatie over dit boek vind je hier.


Q: Wat lezen jullie aan het zwembad?

Share:

13 Reacties

 1. juli 8, 2015 / 11:38 am

  Blogboek heb ik thuis staan en heb ik met ontzettend veel plezier gelezen.

 2. juli 8, 2015 / 11:45 am

  Ik kende het boek van Sofie nog niet, de andere 2 wel! Mooie boeken ook voor de sier trouwens haha (al zullen ze ook leuk zijn om te lezen).

  • Studio Tinsel
   juli 8, 2015 / 1:03 pm

   Ja het is inderdaad wel luchtige literatuur ☺️

 3. juli 9, 2015 / 8:49 pm

  Hmmm misschien kunnen de doe-het-zelf blog boeken nog eens van pas komen. On Top en Serena’s Stijlgids staan hier ook op de boekenplank en ik ben eerlijk gezegd ook wel benieuwd geworden naar Little Black Book. Leuk overzichtje zo!

  • Studio Tinsel
   juli 9, 2015 / 8:58 pm

   Dankjewel! Ja in de doe-het-zelf boeken neem ik zelf nog heel vaak een kijkje 🙂 Vooral het blogboek bezorgt me steeds weer inspiratie/motivatie om verder te bloggen 🙂

 4. juli 9, 2015 / 9:35 pm

  Wat een heerlijke foto’s! Ik lees amper boeken, maar on top gaat er zeker komen 🙂

  • Studio Tinsel
   juli 9, 2015 / 9:38 pm

   Ja echt een heel fijn boek. Leest erg vlot en ik heb er veel goede tips uit kunnen halen ☺️

 5. juli 9, 2015 / 9:50 pm

  Leuk leuk! Anna Nooshin’s on top heb ik gelezen. Heerlijk boek. Toen ik net begon met mijn blog heb ik er ook een kleine recensie over geschreven. How blogs work heb ik ook pas als e-book aangeschaft, maar nog niet helemaal uitgelezen. Het boek van Kelly Deriemaeker heb ik ook met veel plezier gelezen! Bedankt voor de andere tips. Op dit moment ben ik bezig in de Engelse versie van ‘Grey’!

  • Studio Tinsel
   juli 9, 2015 / 10:03 pm

   Oeeeh die zou ik willen voor op vakantie, laat je even weten wat je ervan vond? ☺️

   • juli 9, 2015 / 10:16 pm

    Yes doe ik! Tot nu toe vind ik het goed. Natuurlijk weet je wel al alles wat er gaat gebeuren, maar doordat het zolang geleden is, is het weer leuk!

 6. juli 10, 2015 / 9:10 pm

  Leuk! Serena’s Stijlgids wil ik graag een keertje lezen 🙂 De boeken van Sofie Valkiers en Anna Nooshin las ik al en zijn inderdaad superleuk 🙂

 7. juli 31, 2015 / 4:35 pm

  Dit lijken me stuk voor stuk leerzame boeken. Ik heb net de Blog bijbel uit. Leuk geschreven, maar viel qua informatie wat tegen. How blogs work staat bovenaan op mijn wishlist 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *