Budgettip: Een weekendje Eindhoven voor minder dan 50€.

Ik hou ervan om te reizen. Dat kan ver zijn (Hola Barcelona), maar ik zoek het ook vaak niet zo ver van huis. Vandaag kreeg ik het idee dat ik nog eens zin had om een weekendje Eindhoven te plannen. Maar helaas zit het budget momenteel niet zo mee (Hola Barcelona again) en probeer ik wat te sparen. Toen ik ontdekte dat vakantieveilingen.nl nu ook een Belgische versie heeft nl. vakantieveilingen.be besloot ik het lot te laten beslissen of een weekendje Eindhoven voor minder dan 50€ haalbaar is.

Let’s do this!

Ik maak een account aan en ga meteen op zoek naar een fijn hotelletje waarop ik kan bieden in Eindhoven. Al snel kom ik tot de conclusie dat er verschillende leuke hotels en bestemmingen mogelijk zijn. Ow yeah, laat het bieden beginnen. Elke veiling start bij 0 euro, bieden kan vanaf 1 euro. Wanneer de veiling afloopt, ‘wint’ de bieder met het hoogste bod het arrangement. Deelnemers kunnen 24/7 het verloop van de veiling volgen, ook via hun smartphone. Op deze manier lopen je nooit de kans op een koopje mis. Vol spanning wacht ik af of ik mijn veiling zal winnen.

Ik start al gauw met het hoopvolle bod van 1euro. Natuurlijk duurt het niet lang of er plaatst iemand een hoger bod (nou ja, 2euro is nog steeds niet veel). Ik beslis om mijn tactiek te veranderen en te wachten tot de veiling naar zijn einde toe loopt. Het bod staat ondertussen op 25euro met nog 45seconden te gaan… Ik besluit het erop te wagen en op 2 seconden voor het sluiten van de veiling besluit ik er nog eens 10euro boven te bieden.

Hoera!

Woooooeeeeehoooooew! Ik win de veiling van mijn favoriete hotel! Het hotel waar ik zal verblijven is het Sandton Eindhoven Centre en dit uitje zal mij slechts 35€ kosten! Na de veiling hoef ik enkel nog te betalen en ontvang ik een voucher met de code om mijn verblijf te boeken. Ik besluit het weekendje te plannen in november wanneer ik nog eens een weekje vakantie heb.

tip: Naast leuke hotels vind je op vakantieveilingen.be ook toffe restaurantjes, wellness en fijne dagtrips waar je op kan bieden. Ideaal dus wanneer je gewoon eens een fijn dagje uit wil 🙂 .

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met vakantieveilingen.be

Share:

9 Reacties

 1. Studio Tinsel
  augustus 5, 2015 / 8:05 am

  Ja het beste deel is dat we slechts 35euro hebben moeten betalen terwijl we 50 voorzien hadden 😀 soms moet je een beetje geluk hebben ook he 🙂

 2. augustus 5, 2015 / 8:11 am

  Super leuk, ik ga er ook eens op kijken! Moet je wel geluk mee hebben, had een tijdje de Nederlandse in de gaten gehouden en telkens op het laatste bood er iemand enorm veel (als in: de normale prijs), dus dan vind ik het niet echt de moeite. 35 euro voor zo’n mooie kamer, dat is wel helemaal de moeite ^^

 3. augustus 5, 2015 / 10:12 am

  Leuk! Ik heb heel lang in Eindhoven gewoond en kom er nog wekelijks, voor tips mag je bij me aankloppen 😉

  • Studio Tinsel
   augustus 6, 2015 / 7:59 pm

   Hey Debby, ik ga je een mailtje sturen! Alvast bedankt! 🙂

 4. augustus 5, 2015 / 10:33 am

  Vakantieveilingen is echt een fijne website, hier in NL is het iig heeel bekend 🙂 Ik gebruik het idd ook vaker voor hotels enzo. Ideaal!

 5. augustus 5, 2015 / 11:38 am

  Dat is nog eens een leuk prijsje voor een weekendje weg!

 6. augustus 5, 2015 / 3:36 pm

  Ahh wat een fijn bedrag zeg!
  Je moet wel altijd goed alles lezen. Zo zag ik op de Nederlandse website een paar mooie aanbiedingen, maar daar mag je dan bijvoorbeeld alleen buiten de vakantieperiode naartoe. Of je moet twee ochtenden ontbijt kopen van 10 euro per stuk!

  • Studio Tinsel
   augustus 5, 2015 / 4:43 pm

   Ja das waar 🙂 wij hadden nog niet echt een datum in gedachte dus alle opties waren op 😀 ontbijt is wel vaak niet inbegrepen 🙂 maar dat vinden we niet zo erg

 7. augustus 10, 2015 / 6:19 pm

  Ooh, hoe zalig is dit? Ik kende deze site totaal niet, maar ik denk dat ik ook eens ga bieden op een hotelletje. Wat goedkoop zeg en slim bekeken van je, haha 😀 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *