Budgettip: Een zonnebril op sterkte voor minder dan 35€.

Nadat ik mij dit jaar een nieuwe bril kocht (mijn portemonnee huilt nog steeds een beetje) bleef er helaas niet veel budget meer over voor een extra zonnebril op sterkte. Nadat ik de budgetproof zonnebrillen van Polette hier en daar zag verschijnen besloot ik het erop te wagen. Deze week ontving ik mijn nieuwe zonnebril en vandaag deel ik met jullie mijn ervaring met Polette.

De eerste vraag die in mij opkwam toen ik op de site aan het surfen was was “hoe kan het dat deze brillen zo goedkoop zijn?”. Na wat rondneuzen op de site kwam ik te weten dat Polette de prijzen zo laag kan houden omdat ze de enige tussenpersoon zijn tussen de fabriek en de klanten. Hierdoor kunnen ze de monturen veel goedkoper aanbieden dan de anderen. De website bevat ontzettend veel monturen in de meest uiteenlopende stijlen. Wat ook fijn is is dat je van gewone brillen ook zonnebrillen kan laten maken. Hierdoor werd het kiezen van een leuk montuur nog moeilijker.

Het fijne aan de website is dat je alle monturen virtueel kan passen om zo al in te schatten of het montuur je zal staan of niet. Desalniettemin blijft het toch een gokje, want een montuur virtueel passen is nog steeds niet zo handig als het montuur kunnen passen in een fysieke winkel. Ik heb mijn keuze gemaakt adhv enkele zonnebrillen (zonder sterkte) die ik thuis had liggen om te kijken wat er mij het meeste flatteerde. Daarna ging ik op zoek naar een montuur op de website die er sterk op leek.

Na het kiezen van je montuur moet je enkel nog de oogmeting invullen of uploaden (een bezoekje aan de oogarts of opticien is dus een must-do). De levering zelf duurde naar mijn mening erg lang (ik heb ongeveer een kleine maand moeten wachten). Het produceren van de bril met de correcte glazen zelf duurde maar een kleine week, maar het verzenden van mijn bril bleek veel langer te duren. Even ter vergelijking: mijn bril die ik bij de optiek kocht was al op drie dagen tijd geleverd.

De kwaliteit van de zonnebril is op het eerste zicht erg goed. Hij voelt heel stevig en degelijk aan en de sterkte van de glazen is prima. Ook is hij overal netjes afgewerkt en ziet hij er totaal niet zo goedkoop uit. De glazen beschikken over UV400, wat wil zeggen dat ze voor 100% beschermen tegen de zon.

Conclusie?
Ik ben erg tevreden over mijn nieuwe zonnebril. Ik betaalde slechts 34,99€ voor het montuur, de glazen op sterkte en de verzending samen, wat dus een echt koopje is. Op de lange levertijd na, kan ik alvast geen minpuntjes geven!

Share:

7 Reacties

 1. augustus 7, 2015 / 9:46 am

  Ik wil dit eigenlijk ook wel eens proberen. Ik ben heel benieuwd hoe dat passen gaat dus ga straks eens kijken op de site 🙂 Bedankt voor deze leuke review

  • Studio Tinsel
   augustus 7, 2015 / 9:54 am

   Graag gedaan ☺️ ja het blijft een gokje of het model goed past of niet maar de kwaliteit van de brillen is wel super! ☺️

 2. augustus 7, 2015 / 10:56 am

  Leuke bril heb je gekozen, fijne prijs ook! 😀 Alleen wel jammer dat je zo lang moet wachten, ik moest bij Firmoo maar een weekje wachten voordat ik mijn bril had.

  • Studio Tinsel
   augustus 7, 2015 / 8:48 pm

   Wow, wat snel! 🙂 Die ga ik volgende keer dan toch ook eens bekijken 🙂

 3. augustus 7, 2015 / 8:27 pm

  Wat een mooie bril voor een fijn prijsje! Ik zat hier ook aan te denken, maar ik vind brillen uitzoeken toch wel lastig. Al helemaal online. Toch ben ik na drie jaar wel echt aan een nieuwe bril toe.

  • augustus 7, 2015 / 8:49 pm

   Ja voor een gewone bril vind ik het ook lastig omdat ik die constant moet dragen en die moet echt perfect zijn 🙂 Voor een zonnebril durfde ik het risico wel nemen 🙂

 4. augustus 7, 2015 / 9:21 pm

  IK BEN ER OOK SUPER TEVREDEN VAN! leuk exemplaar heb je gekozen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *