Cityt(r)ip: Chic & Basic Born Barcelona

Tijdens mijn vakantie in Barcelona verbleef ik in het Chic & Basic Born hotel. Ik heb voor dit hotel gekozen vanwege zijn ligging in het charmante El Born. De vorige keren logeerde ik steeds midden het toeristische gedeelte en daarom leek het mij fijn om eens wat meer off-center te logeren. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring met dit hotel.

Chic but no so basic.

De Chic & Basic hotels hebben als missie betaalbare kamers aan te bieden die trendy maar basic zijn. Over de andere hotels van deze keten kan ik niet oordelen, maar mijn kamer in C&B Born was allesbehalve basic. Zodra ik voor de enorme deur van het hotel stond had ik al een wow-gevoel. De receptie zelf was klein maar knus en het onthaal was buitengewoon vriendelijk. Ik kreeg meteen een kaart in mijn handen gestopt waar ze al gauw de beste plekjes op aangeduid hadden om te gaan lunchen. Dit kwam heel hard van pas aangezien ik nog niet zo thuis was in die wijk. Inchecken kon pas vanaf 15u, maar we mochten wel onmiddellijk onze koffer bij het onthaal achterlaten. Zo hoefde ik deze niet eerst nog een aantal uur mee te zeulen en kon ik rustig gaan lunchen.

De kamer.
Ik had gekozen voor de standaard kamer met balkon zodat ik ook eens een frisse neus kon halen indien nodig. De kamer zelf is op z’n zachtst gezegd bijzonder. Het plafond is torenhoog, het bed is enorm en de glazen douche staat in het midden van de kamer. Om over de talrijke lichtgordijnen nog maar te zwijgen. De kamer komt zelfs met een gebruiksaanwijzing vol tips hoe je het maximum uit je kamer kan halen. De kleuren van de lichtgordijnen kan je aanpassen en bepaalde meubelstukken zijn blijkbaar multifunctioneel, pfieuw. Ook stond er een mini welkomst-pakketje op mij te wachten waarin enkele snoepjes, een kladblokje en zeep en shampoo zat.De kamer was naar Spaanse normen erg groot! Het terras was aan de kleine kant, maar groot genoeg om met twee eens buiten te zitten. Het is wel even wennen aan het feit dat de badkamer midden in de slaapkamer staat. Dit ziet er wel erg design uit maar helaas is het net iets minder praktisch.

Er is geen minibar op de kamer, maar je kan steeds gratis water, koffie en thee verkrijgen in de lounge. Deze is centraal gelegen in het hotel en heeft als doel een soort van meeting point voor de gasten te zijn.
Doorheen het hotel door vind je overal hippe accenten en grappige details. Zo staat er bijvoorbeeld op elke kamersleutel een grappig tekstje. Het gebouw is erg bijzonder en heeft hoge plafonds, grote ramen en marmeren trappen.De pluspunten?
– De prijs-kwaliteit is enorm goed. Ik betaalde plusminus 120€/nacht in het hoogseizoen wat best wel ok is gezien de ligging en het comfort van de kamers.

– Gratis en goedwerkende wifi!

– Het personeel aan de balie is zoooo ontzettend vriendelijk. Je kan er steeds terecht met al je vragen en ze hebben ons echt goede tips gegeven.

– Je kan je bagage achterlaten op het hotel. Ideaal voor degenen die te vroeg in het hotel waren en onmiddellijk de stad willen induiken of als je al uitgecheckt bent en je bagage niet nog de hele dag wil meezeulen.

– Het ontbijt is klein maar fijn. Er was elke dag vers fruit, croissants, broodjes, beleg, cake en vers fruitsap.

De minpunten?
– Geen minibar op de kamer. Niet dat ik ooit iets gebruik uit de minibar maar ik gebruik hem wel graag voor het koel houden van mijn eigen drankjes.

– De douche was nogal “openbaar”. Op zich niet zo een probleem als je met vriendlief gaat maar voor vrienden onder elkaar is het niet zo ideaal.

Conclusie?
Ik vond het een erg fijn hotel om te verblijven. Het hotel is rustig gelegen en ligt toch nabij het drukke stadscentrum. Alle grote trekpleisters zijn binnen wandelafstand en ook de zee was vlot bereikbaar.

 

Share:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *