DIY: geometrisch prikbord

Ik ben iemand die bijna altijd een camera op zak heeft en graag van alles foto’s maak. Vaak eindigen deze digitale foto’s gewoon in een mapje op mijn harde schijf en worden ze nooit meer opnieuw bekeken. Sinds ik een Instax camera heb komt hier stilaan verandering in. Het fijne aan deze camera is dat de foto’s niet meer digitaal worden bewaard maar dat ze meteen afgedrukt worden. Omdat het zonde zou zijn dat ze alsnog gewoon in een album zouden belanden besloot ik ze op een leuke manier te verwerken in mijn interieur door ze op op een prikbord te pinnen.

geometrisch prikbord

Omdat ik een klassiek rechthoekig prikbord maar saai vond besloot ik er een leuke geometrische versie van te maken. Deze leuke DIY is budgetvriendelijk, huur-woning-proof en op enkele uurtjes gefixt 😉

Benodigdheden:
– 0,5M op 2M kurk
Tesa montagetape voor behang en pleister
Schaar
Breekmes
– 1 Vel karton (minstens A4 formaat)
Metalen liniaal
– Snijplank

geometrisch prikbord

Stap 1:
Teken op het karton een gelijkzijdige zeshoek met een doorsnede van ongeveer 20cm. Zorg ervoor dat alle zijden mooi gelijk zijn zodat de vlakken straks mooi aansluiten. Dit is moeilijker dan het lijkt (ofwel komt dit door het feit dat mijn wiskundekennis niet meer zo goed zit) maar met een passer en een geodriehoek moet het wel lukken.

Stap 2:
Plaats jouw kartonnen zeshoek op het vel kurk en teken de vorm over. Snij hierna de figuur uit de rol kurk. Herhaal deze stap tot je voldoende kurken zeshoekjes hebt. Ik heb er in totaal 16 uitgesneden om op te hangen.

Stap 3:
Hang de zeshoekjes omhoog met de dubbelzijdige tape. Ik plakte een klein vierkantje van de tape in elk hoekje van mijn zeshoek zodat ik ze er makkelijk kon afhalen indien ze een beetje scheef zouden hangen. Het voordeel van deze montagetape is dat je snel en makkelijk dingen omhoog kan hangen zonder gaten te boren en dat je deze ook makkelijk weer kan verwijderen.

En zo simpel is het! Voeg nu nog enkele leuke foto’s aan de miniprikbordjes toe en klaar is kees! 😉 Wat vinden jullie ervan?

Share:

8 Reacties

 1. maart 6, 2017 / 9:04 pm

  Superleuk gedaan. Zou iets zijn voor in onze bureau

  • maart 6, 2017 / 9:09 pm

   Dankjewel! Ik zou het zeker proberen, het is echt super easy en het staat zo leuk!

 2. maart 7, 2017 / 7:08 pm

  Zo een toffe blog dat je hebt! Ik volg je meteen, ook leuke artikels seg 🙂

  • maart 7, 2017 / 7:40 pm

   Ik wou je blog trouwens bekijken maar de link lijkt niet te werken kan je de link nog eens plaatsen dan neem ik zeker een kijkje!

 3. maart 7, 2017 / 9:15 pm

  Oh wat een leuke DIY, niet te moeilijk maar super gaaf resultaat, daar hou ik van 🙂

 4. juni 9, 2017 / 11:28 am

  Wat slim gedaan! Onwijs creatief. Wellicht ga ik het zelf ook uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *