DIY: interieur-inspiratie-boek

Het allerleukste aan verhuizen vond ik toch wel het inrichten van mijn eigen stekje en het opdoen van interieur-inspiratie. Deze vond ik vooral op pinterest of op handige sites zoals apartmenttherapy.com, roomed.nl,… Maar toch miste ik ergens een compact overzicht van wat ik nu echt het allerliefste zag en niet gewoon pinterestborden vol met duizend en één ideeën per ruimte. Daarom besloot ik voor mezelf een interieur-inspiratie-boek te maken met daarin een best-of van alle leuke ideetjes die ik had opgedaan tijdens mijn online zoektocht.In dit boek verzamelde ik per ruimte mijn favoriete foto’s, items die op mijn verlanglijstje stonden en diy-tips. Doordat ik slechts een paar bladzijden per kamer had, bleef alles veel overzichtelijker en kon ik makkelijker kiezen. Daarnaast is een tastbaar iets zoals een boek veel handiger om bij de hand te hebben dan een complete verzameling verspreid over het internet.

Ik bestelde dit fotoboek bij fotofabriek.nl en het resultaat mag er zijn. Niet alleen is het uploaden van je fotoboek piece of cake, ook de service die ze bieden is super! Zo werd elke foto nagekeken op kwaliteit en kreeg ik tips om de kwaliteit van mijn fotoboek nog te kunnen verbeteren. Ook de levering verliep vlotjes, ik bestelde zowel een fotoboek als een poster en omdat de poster zo snel klaar was kreeg ik deze nog voor mijn fotoboek geleverd zonder hiervoor meer te moeten betalen, yay!

Ondertussen is het volledige appartement ingericht en ik ben echt supertevreden met het resultaat! Natuurlijk is er hier en daar nog wat work in progress, maar ik voel mij er al helemaal thuis. Binnenkort komt er alvast een uitgebreide foto-rondleiding van het resultaat online!

Q: Waar doen jullie zoal interieur-inspiratie op?

*dit artikel kwam tot stand in samenwerking met fotofabriek.nl

Share:

15 Reacties

 1. januari 6, 2016 / 5:15 pm

  Wat een leuk idee! Helaas is onze verhuizing net afgerond dus is het voor ons niet meer nodig. Ik heb heel veel via Pinterest gedaan, zo leuk om ideeën op te doen!

  • Studio Tinsel
   januari 7, 2016 / 9:58 am

   Inderdaad! Pinterest is altijd handig om inspiratie op te doen ☺️

 2. januari 6, 2016 / 7:21 pm

  Superleuk idee inderdaad! Ik vind het echt heerlijk te ‘spelen’ met interieur en om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en kleine dingetjes te veranderen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit zoek naar inspiratie. Ik kijk dan altijd mijn huiskamer rond en ‘zie’ waar er dingen anders kunnen. Zo bedenk ik exact wat ik wil en ga ik het vervolgens zoeken in de winkel. Mijn vriend is er altijd zeer tevreden mee hhahaha. Jouw tip is wel een heel goede trouwens!

  • Studio Tinsel
   januari 7, 2016 / 9:59 am

   Handig dat je zoveel inzicht hebt ☺️ ik moest de kamer vanaf nul beginnen inrichten en ik had wel wat ideeën maar toch vind ik het handig om deze een beetje te visualiseren eerst ☺️

 3. januari 6, 2016 / 10:47 pm

  Wat een geweldig idee!! Wow, ik ga sowieso ook zo’n boek maken, dat ik er niet eerder op kwam…. Vroeger maakten mijn ouders voor mij en mijn broers ook altijd zoiets (heel oldschool met uitgeknipte plaatjes uit tijdschriften enzo, lang voor het internet ingeburgerd was).

  • Studio Tinsel
   januari 7, 2016 / 10:08 am

   Hihi wat leuk! Ik verzamelde vroeger ook steeds prentjes uit de tijdschriften ☺️

 4. januari 7, 2016 / 8:01 pm

  Ohh wat leuk!! Dat is nog eens een originele invulling van een fotoboek. Heel leuk gedaan, en zo’n boek met al je favoriete inspiratieplaatjes is inderdaad toch wel wat fijner dan een verzameling over het hele internet. Echt leuk gedaan!! De plaatjes in je boek zien er trouwens ook heel leuk uit, ben benieuwd naar hoe je eigen interieur is geworden!

  – Saskia

  • Studio Tinsel
   januari 7, 2016 / 8:03 pm

   Oh dankjewel! Wat leuk om te horen! Binnenkort komt er een volledige rondleiding online ☺ er komen allesinds veel dingen uit het boek terug in mijn interieur ☺️

 5. januari 8, 2016 / 6:52 am

  Je hebt mij op een idee gebracht. Wij willen in dit jaar een huis gaan kopen en hoewel ik qua meubels niets nieuws hoef te kopen ga ik hier zeker wat mee doen. Pinterest en magazines zijn voor mij zeker die inspiratiebronnen.

  • Studio Tinsel
   januari 8, 2016 / 7:29 am

   Super! Ik wens je veel succes met het inrichten van je nieuwe huis! ☺️

  • Studio Tinsel
   januari 9, 2016 / 8:57 pm

   Thanks! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *