Easy Nordic koken met Dagny Ros

Afgelopen woensdag had ik het geluk dat ik een avondje mocht genieten van de kookkunsten van niemand minder dan Dagny Ros (#Ilovemyjob). Onder een stralende zon serveerde Dagny enkele recepten uit haar tweede kookboek “Easy Nordic”.

Simpele maar gezonde gerechten die in een handomdraai thuis op de tafel kunnen staan, that’s how I like it! Dagny Ros, die overigens heerlijk down to earth is, leert ons dat je voor lekker eten geen uren in de keuken moet doorbrengen. Zo is de appelmoes die ze gebruikt in haar rode bietensoep gewoon uit een pot (EASY NORDIC, maar dan ook echt EASY zeg ik u) en verwerkt ze nonchalant merengue van de Delhaize in haar dessert. Waarom zou je het zelf maken als je het ook gewoon kan kopen? Advies waarmee ze mislukte keukenprinsessen zoals ik een hart onder de riem steekt en waardoor ik mij de volgende keer minder schuldig voel als ik weer eens grijp naar groentjes uit de diepvries.

Ik merk heel vaak op dat Belgen hun gasten zelden of nooit integreren in de voorbereidingen van het kookwerk maar hen laten wachten in het gezelschap van een aperitiefje. Een groot verschil met het geven van een etentje in Ijsland, waar iedereen helpt. Iemand wast de groenten, een ander snijdt ze, de kinderen dekken de tafel. Zo begint de ervaring van het samenzijn al lang op voorhand en wordt het werk vergemakkelijkt. Dat is pure easy Nordic en des te plezieriger.”  gaf Dagny Ros na afloop nog mee.

Preach it Dagny! Vaak staan we inderdaad uren in de keuken te zwoegen terwijl we het ons ook gemakkelijker kunnen maken. Zeker wanneer je bezoek hebt vind ik het zonde als je constant in de keuken moet verdwijnen. Spreken we anders af dat we vanaf nu allemaal een beetje meer Easy Nordic gaan koken? De firma dankt u!

Share:

2 Reacties

  1. mei 20, 2017 / 10:17 am

    Wat leuk om te zien! (en proeven natuurlijk)

  2. mei 31, 2017 / 11:12 am

    Ik heb twee weken geleden een etentje georganiseerd met enkel en alleen maar gerechten uit haar boek, WAT EEN AANRADER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *