gelezen en goedgekeurd: “Blogboek” vs. “How blogs work”.

Dat bloggen hot and happening is staat buiten kijf, maar hoe begin je nu juist met bloggen? Dat vroeg ik mij dus ook af. Want na maanden blogs lezen, kriebelde het bij mij toch ook om er aan te beginnen. Tijdens mijn zoektocht naar tips en tricks kwam ik zowel het “blogboek” als “how blogs work” tegen. Omdat kiezen altijd een beetje verliezen is kocht ik ze maar allebei. Hoewel beide boeken inhoudelijk over hetzelfde gaan, vond ik ze toch heel verschillend.How blogs work – Stephanie Duval.

“Bloggen is deels doctor Phil, deels ka-tjing.”

Journaliste Stephanie Duval (www.70percentpure.be) blogt al meer dan tien jaar. Doorheen het boek geeft ze praktische tips & tricks gebaseerd op haar eigen ervaring met bloggen. Daarnaast interviewt ze ook bijna 20 andere bekende bloggers over hun ervaringen met het bloggen. Voor beginnende bloggers omvat dit boek goede tips over het opstarten van een blog. Maar ook ervaren bloggers kunnen er nog voldoende inspiratie uit putten om hun blog te verbeteren. Het hoofdstuk omtrent de mediakit, de curriculum vitae van je blog gaf mij een volledige nieuwe kijk op het gebruiken van je blog als een zakelijke tool.

Shop het boek hier.

Blogboek – Kelly Deriemaeker.

“Je blog is een fantastisch platform om van Kumbaya my lord te doen.”

Blogster Kelly Deriemaeker (www.talesfromthecrib.be) bundelt in dit boek alle kennis die ze doorheen meer dan 10 jaar bloggen verzamelt heeft. Ook hier komen er vele andere bloggers aan het woord die hun tips&tricks willen delen. De lijstjes met “15 ideeën voor je volgende blogpost” die meerdere malen aan bod komen zorgen voor frisse ideeën en doen je zin krijgen om onmiddellijk zelf aan de slag te gaan. Het boek leest als een trein, dit mede door de nodige dosis humor die Kelly er aan toevoegde.

Shop het boek hier.

Conclusie?

Wil je ze beide kopen? Dan zou ik zeggen ga ervoor! Beide boeken zijn het zeker waard om gelezen te worden. Moest je toch moeten kiezen tussen beide zou ik als beginnende blogger gaan voor het blogboek. Het boek leest supervlot en de tips die erin staan zorgen ervoor dat je als beginneling meteen aan de slag wilt gaan.

3 Reacties

 1. januari 26, 2015 / 10:54 pm

  Welk boek raad je aan voor bloggers die al even bezig zijn maar een gebrek aan inspiratie hebben? X

  • januari 27, 2015 / 3:02 pm

   Hey,

   Dan zou ik nog steeds eerder het blogboek aanraden. Hierin staan massa’s ideëen om nieuwe blogposts te starten en daarnaast is er een heel hoofdstuk over blogger”burn-outs”. De schrijfster heeft zelf een periode meegemaakt waarin ze geen inspiratie/zin/… meer had en ze verteld hoe ze hier sterker is uitgekomen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *