How to wear: Birkenstocks

Hate it or love it, maar Birkenstock is terug helemaal hot! Mij moest je al lang niet meer overtuigen van deze heerlijke slippers en dit seizoen kocht ik opnieuw een paar. Ik ben een trouwe fan van het “madrid” model maar besloot deze keer mij toch eens aan het model “arizona” te wagen. Maar hoe combineer je deze supercomfortabele slippers nu eigenlijk? Ik zet alvast de leukste looks voor jullie op een rij!

Bohemian.
Birkenstocks passen perfect bij de losse, fleurige bohemian trend. Draag ze onder jouw maxidress of combineer ze met een zwierig jurkje voor die instant summer vibes.


Classy.
Een warme zomerdag op het werk? Combineer je birkenstocks met een classy outfit om zo een comfy en toch professionele look te verkrijgen. Of het nu onder een net pak is of een chique midi-rok, alles kan.

Stoer.
De Arizona is de slipper bij uitstek om een stoerdere look compleet te maken. Denk aan een stoere lederen perfecto, ripped jeans of een all black outfit.

Casual.
Last but not least, het is de ideale slipper voor onder elke casual-outfit. Ik spot ze de laatste tijd vaak onder de klassieke “mom-jeans” maar in de zomer passen ze ook prima onder een (jeans)shortje of salopet.

Ik zelf combineerde mijn Birkenstocks al eerder met een kokerrok en croptop in een OOTD. (P.s. Hoe comfortabel ze ook lijken, de eerste paar dagen moeten ze toch wel degelijk wat ingelopen worden. Gelukkig zitten ze daarna wel hemels 🙂 )

Q: Wat vinden jullie van Birkenstocks? Yay of toch nay?

 

Share:

16 Reacties

 1. juni 30, 2016 / 11:45 am

  I <3 Birkenstock!

  De Arizona heb ik in het wit en zwart, maar binnenkort ook in het goud. Daarna staat blauw ook nog op de planning ^^
  Ik was sowieso al fan voor ze helemaal hip en trending waren én blijf een trouwe fan!

 2. Studio Tinsel
  juni 30, 2016 / 11:53 am

  Jaaa ❤️ ik ben ook al lang fan van Birkenstock en het is niet mijn eerste en zeker ook niet mijn laatste paar

 3. juni 30, 2016 / 1:13 pm

  Ik loop al jaar en dag op Birkenstocks in de zomer. Vermits ik normaal steunzolen moet dragen. Deze mag ik van de orthopedist wel dragen, krijgen mijn voetjes in de zomer toch nog een beetje het zonnetje te zien 🙂

  • Studio Tinsel
   juni 30, 2016 / 2:11 pm

   Voor mensen met steunzolen zijn ze inderdaad ook ideaal! 🙂 En nu ze nog eens enorm trendy zijn sla je meteen twee vliegen in 1 klap! 🙂

 4. juni 30, 2016 / 7:32 pm

  Denk dat ik de onder een lange zomerbroek toch het leukst vind staan!

  • Studio Tinsel
   juni 30, 2016 / 10:04 pm

   Ja zelf draag ik ze het liefst met een jeans 🙂

 5. juli 1, 2016 / 11:26 am

  Jaaaaaaa ze zijn zo leuk! Ik zag ze bij veel mensen toen ik in Kopenhagen was. Helemaal geïnspireerd. Maar inderdaad, het combineren met je eigen garderobe is nogal een dingetje (het slechte weer trouwens ook). Ik heb zelf de zwarte en vind de classy en stoere variaties het állerleukste. Zo probeer ik het zelf ook steeds te combineren 🙂

 6. juli 1, 2016 / 1:56 pm

  Dikke yay! Ik heb twee paar Birkenstocks van enkele jaren oud al, en ik draag ze nog elk jaar met héél veel plezier. Ze zitten zooo goed 🙂

 7. juli 2, 2016 / 11:36 am

  Ik was er compleet tegen! En nu heb k zelf look-a-likes van Sacha gekocht. Toch ben ik niet van alle outfits fan 😀 bij stoere outfits kan ik ze apprecieren maar onder een rok of jurk vind ik ze nog steeds niet leuk :p

 8. juli 3, 2016 / 12:22 am

  Jaaa sowieso liefde voor Birckenstocks! Ik draag ze al van kleins af aan, haha. Ik heb vorig jaar de zwarte versie met zwarte zool gekocht. Vind ze echt heerlijk lopen! Samen met Teva zijn dit slippers die in wél aan kan met mijn smalle voeten. 🙂

  • Studio Tinsel
   juli 3, 2016 / 9:19 am

   Ooh tevas staan hier ook nog op het verlanglijstje!

 9. juli 3, 2016 / 12:13 pm

  Ik ben grote fan van Birckensstocks, al een jaar of tien. Bij mij zijn ze dus nooit weggeweest. 🙂
  Ik heb eens opgezocht welke modellen ik heb: Gizeh en Mayari. Zo kan ik afwisselen en heb ik niet maar een patroon op mijn voeten staan. 🙂

  • Studio Tinsel
   juli 3, 2016 / 12:28 pm

   De gizeh heb ik ook nog gehad! 🙂

 10. juli 4, 2016 / 2:23 pm

  Ooh de gouden variant is zo zo mooi 🙂

 11. juli 5, 2016 / 10:45 pm

  Ik draag het liefst het Madrid model 🙂 Om te dragen naar mijn werk, is het niet netjes genoeg, maar zodra ik thuis ben, doe ik ze snel aan. Ik heb er gekocht die door Desigual werden ontworpen, lekker vrolijk.

  • Studio Tinsel
   juli 6, 2016 / 9:39 am

   Ja de Madrid heb ik ook heerlijke slippers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *