I ♥ Sleep Tag

Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden dat ik nog eens een tag ingevuld heb en toen ik de I ♥ Sleep Tag bij Jorien tegenkwam heb ik dan ook niet lang moeten twijfelen. Vandaag vertel ik jullie alles over mijn avondrituelen, opstaan met 2 levende alarmklokken en natuurlijk mijn bed!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?
In de week lig ik meestal rond 22u al in mijn bed en ga ik niet veel later effectief slapen. Ik vind een goede nachtrust in de week erg belangrijk, zo probeer ik er voor te zorgen dat ik elke nacht minimaal 8u slaap.

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Voor ik ga slapen check ik steeds nog een laatste keer mijn mails, facebook en instagram. Eigenlijk is dit niet zo goed maar ik ben het ondertussen al zo gewoon dat dit moeilijk zou af te leren zal worden.

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?
Ha, dat valt niet zo heel erg vaak voor! Dan neem ik een boek en probeer ik wat te lezen, om de een of andere reden werkt dit heel rustgevend voor mij en val ik niet veel later alsnog in slaap.

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik lig het liefst op mijn zij om te gaan slapen en toch word ik elke ochtend wakker op mijn rug.

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Familie, vrienden, food of om op reis te vertrekken 🙂 !

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?
Mijn wekker gaat elke ochtend om 8u of het nu is op werkdagen of op dagen dat ik thuis ben. Ik wil mezelf steeds de keuze geven om te snoozen of om onmiddellijk met mijn dag te beginnen. Enkel wanneer het de avond voordoen érg laat is geworden durf ik al eens mijn wekker niet te zetten. Daarnaast beschik ik hier ook over 2 levende alarmklokken die ervoor zorgen dat ik elke dag op tijd wakker gemiauwd wordt en die beschikken helaas niet over een snooze-functie.

♥ Snoozen of direct opstaan?

Snoozen! Of ja, wat je snoozen noemt. Ik kom niet meteen uit bed maar start de dag eerst met nog rustig een kwartiertje op mijn iPhone om daarna pas echt op te staan.

♥ Slaap je uit in het weekend?
Dit hangt ervan af, is het de avond voordien erg laat geworden slaap ik de volgende dag wel uit. Indien dit niet het geval is sta ik graag vroeg op omdat ik dan vaak op mijn productiefst ben.

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik denk niet dat ik echt vreemde dingen doe in mijn slaap buiten misschien 13839873 keer van positie wisselen?

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Momenteel liggen er 3 à 4 in mijn bed. Slapen doe ik er echter steeds op 2 gewoon om toch een beetje hoger te liggen. Maar ik vind het er altijd knusser uitzien als er meerdere kussens in bed liggen.

♥ Wat heb je aan  in bed?
In de zomer vaak gewoon een tshirt of nachtkleedje en in de winter het liefst een zo warm mogelijke outfit. Het liefst van al zou ik voor de écht koude dagen nog een onesie hebben! Die lijken me altijd zo heerlijk warm!

♥ Slaap je met je sokken aan?
In de winter soms wel! Ik heb een hekel aan koude voeten omdat ik dan echt niet kan slapen. Wel draag ik daarvoor speciaal loszittende knuffelsokken haha 😀 .

♥ Hoe groot is jouw bed?
Mijn bed is momenteel 1,60m op 2m maar ik droom ervan om ooit een boxspring te hebben van 2m op 2m. Heerlijk toch zo een kingsize bed om door te rollen!

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
Is de deur van mijn slaapkamer openen zodat mijn twee katten mee kunnen komen kroelen in bed. Dat vinden ze namelijk zo tof! En zeg nu zelf, als je ’s ochtends van langs alle kanten geknuffeld wordt door twee ongelooflijk lieve pluizebollen dan kan je toch onmogelijk met een ochtendhumeur opstaan?

♥ Droom je elke nacht?
Ik vermoed van wel, maar vaak kan ik mij in de ochtend helemaal niet meer herinneren waarover helaas!

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
Goh, zoals ik al zei kan ik me vaak niets herinneren van mijn dromen. Wat ik wel vaak droom zijn scenario’s die doorheen de dag gebeurd zijn maar dan met een nieuw einde. Ook droom ik vaak hele vervolgen op films en series die ik die avond heb gezien.

En tot slot, de laatste vraag:

♥ Wat is jouw grootste droom?
Mijn grootste droom is binnenkort gelukkig te worden in mijn eigen stekje en nog lang en gelukkig te leven met mijn twee kleine haarballen (ok crazy cat lady much) en iemand te ontmoeten die net zo gek is op katten en reizen als ik. Potentiële catdaddy’s mogen zich steeds melden, haha! 😀

*dit artikel kwam tot stand in samenwerking met livingcomfort.be

Share:

5 Reacties

 1. november 4, 2015 / 12:30 pm

  Fijne tag om te lezen! Ik ben ook echt een ‘snoozer’ haha 🙂

 2. november 6, 2015 / 11:33 am

  Leuke tag! Ik ben een echte snoozer. Mijn wekker gaat in de week om 6u af en meestal sta ik pas om 7u (wat overigens veel te laat is!).

 3. januari 5, 2016 / 9:54 pm

  Leuke tag zeg!! Ik praat altijd in mijn slaap, oeh..

 4. januari 12, 2016 / 8:45 pm

  Leuke tag! Heb hem ook in mijn planning staan. Nou ben ik even blij te lezen dat ik niet de enige ben die in de winter met sokken aan slaapt.

  • Studio Tinsel
   januari 20, 2016 / 7:43 pm

   hihi nee inderdaad! beter dan koude voeten in bed he! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *