Ik koop Belgisch: Atelier Content

De nieuwe zomercollectie van Atelier Content is stylish en vrolijk! Ik was onmiddellijk verliefd op de prachtige zwart-witte sandalen en de vrolijke pastelpumps en en en… Eigenlijk de volledige collectie. Daarom besloot ik vandaag om dit fijne Belgische merkje in de spotlight te plaatsen.

Atelier Content

Nele Content is de vrouw achter Atelier Content. Ze studeerde mode aan het KASK te Gent om daarna stage te gaan volgen bij het Belgische schoenenbedrijf Ambiorix. Tijdens haar stage zag ze hoe schoenen met de hand werden gemaakt en heeft ze ook zelf schoenen kunnen ontwerpen en ontwikkelen. Na haar studies deed ze verder ervaring op bij Ambiorix en enkele andere schoenenbedrijven. Daarna besliste ze dat het tijd werd om haar eigen merk op te richten, nl. Atelier Content.

Atelier Content“Atelier Content, dat is niet alleen mijn eigen ontwerp en mijn eigen stijl, maar ook mijn eigen aanpak.”

Nele wil niet enkel mooie schoenen maken, ook het draagcomfort is van groot belang. Daarom brengt ze haar schoenen steeds uit in verschillende hakhoogtes en wordt er veel aandacht besteed aan een goede pasvorm. Eenvoudige lijnen en mooie materialen zoals metallic leer en fineer rozenhout kenmerken de stijl van Atelier Content. Daarnaast vindt ze het ook belangrijk dat de schoenen een lange levensduur hebben. Ze laat haar schoenen dan ook maken in kleine ateliers in Italië waar ze zelf de productie kan opvolgen.

Door het gebruik van streepjes en de combinatie van blinkend en mat leer heeft de nieuwe collectie van Atelier Content een elegante en vrouwelijke look. Deze zomer kan je kiezen uit diverse sandalen en pumps. De prijzen variëren tussen de 245€ en 290€. Ik ben alvast een spaarplan aan het bedenken 😉

Atelier Content

P.S. Je shopt deze pareltjes onder andere bij Moernaut 😉

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *