Van kringloopstuk naar #kringloopgeluk met deze 5 tips.

De kringloopwinkel is een plaats die vaak vele verborgen schatten bezit. Terwijl ik vroeger graag alles nieuw van bij de meubelwinkel kocht, durf ik ondertussen toch ook eerst eens een “kringwinkeltochtje” te doen. Zo kocht ik onlangs mijn platenspelerkast (én matching platenspeler) voor slechts 30€, yay! Natuurlijk is niet alles altijd in even goede staat of even hip, maar mits een paar kleine aanpassingen kan je er vaak iets superleuk van maken. Vandaag deel ik met jullie mijn 5 tips om van jouw kringloopstuk een stukje #kringloopgeluk te maken 😉 !

kringloopgeluk

 1. Camoufleer de aanwezige gebruikerssporen.
  Hoewel het soms ook charmant is dat een bepaald item er wat “geleefd” uitziet, is het ook belangrijk dat het er niet versleten uitziet. Stukjes hout die afgesplinterd zijn of glasranden op een tafeltje, het zijn gebruikerssporen die je gemakkelijk zelf kan verwijderen. Met wat houtopfrisser (bvb. deze van HG) zorg je ervoor dat het weer gaat glanzen en putjes kan je makkelijk opvullen met vulpasta (oppervlakkige schroeven kan je camoufleren met een stiftje in dezelfde tinten).Benodigdheden:
  – houtopfrisser
  Houtpasta
 2. Voeg wat kleur toe.
  Je hoeft niet meteen je hele meubel in een nieuw kleurtje te steken, maar door bvb. de deurtjes in een hip kleurtje te steken krijgt je hele meubel meteen een hedendaagse touch. Ook kan je ervoor kiezen om je meubel te beitsen en er zo een “vintage” look aan te geven.Benodigdheden:
  Verf V33 vernis meubel, vernist en dekt tegelijk
 3. Decoratiefolie to the rescue.
  Voor wie niet handig genoeg is met verf of voor wie graag met printjes werkt is er altijd nog decoratiefolie. Hiermee kan je op enkele minuten tijd de hele look van je meubelstuk veranderen. Ik werk graag met marmerfolie omdat alles er hiermee instant chiquer uitziet. Zo pimpte ik eerder al de klassieke kallaxkast van Ikea met deze folie.Benodigdheden:
  decoratiefolie marmermarmerfolie
 4. Think Outside the box.
  Misschien kan je meubel wel meerdere functies hebben! Zo werd 1 van de onderste twee vakken van mijn platenspelerkast omgetoverd tot een kattenslaapplekje. Voeg wat dekentjes of een mandje toe, ét voila!
 5. Something old, something new.
  Soms kan je met een paar kleine aanpassingen je hele meubel nieuw leven inblazen! Ouderwetse nachtkastjes kunnen weer hip worden met een paar nieuwe deurknoppen, een versleten salontafel kan er als nieuw uitzien door de glasplaat te vervangen. Mits een kleine investering kunnen je meubels er weer voor een paar jaar tegenaan!

brico

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *