Het leed dat Natascha noemen heet.

Ok ik geef het toe, de titel klinkt een beetje vreemd. Maar het feit is dat ik gezegend ben met de naam Natascha en dat dit toch wel vaak wat struggles met zich meebrengt. Vandaag deel ik de meest vreemde/irritante/grappige dingen die ik al heb moeten aanhoren.

“Ben je Russisch ofzo?”

Ja, je leest het goed! Deze vraag heb ik ondertussen al meerdere keren voorgeschoteld gekregen. Soms gaat het zelfs zo ver dat mensen op tweedehands de verkoop afzeggen omdat ze het niet vertrouwen omdat ze echt denken dat ik Russisch ben. Zelfs in real life moet ik deze vraag nog behoorlijk vaak beantwoorden terwijl ik overduidelijk geen Russisch accent of iets in die aard heb.

“Hoe schrijf je dat nu alweer?”

Met “sh” of “sj”? Nee, met “sch”. Ah ok, noteert “Nathascha” op zijn blad. Aaaargh. Blijkbaar is het voor de meeste mensen een verschrikkelijke opgave om mijn naam correct te schrijven.

“Heet je echt zo?”

Really? Als het een artiestennaam was geweest had ik wel met iets beter op de proppen gekomen hoor!

“Mag ik u ook Annouschka noemen?”

Nee.

“Waarom hebben uw ouders u zo genoemd?”

Omdat ze dat een mooie naam vinden zeker? Ik denk niet dat ze het gedaan hebben zodat er mensen mopjes over konden maken. Daarnaast heb ik zelf helemaal geen problemen met mijn naam hoor 😉 .

Pfieuw, dit waren zowat de meest voorkomende denk ik! Zijn er nog mede-Natascha’s die deze struggles herkennen? 😉

P.s. Dit artikel mag je gerust met een korreltje zout nemen hoor! Ondertussen ben ik deze struggles al vrij gewoon en word ik helemaal niet meer boos wanneer mensen mij dit vragen.

Share:

9 Reacties

 1. juni 23, 2016 / 9:40 am

  Ik vind Natascha (hoe je het ook schrijft) een erg mooie naam. Eigenlijk snap ik niet zo goed waarom mensen meteen denken dat je Russisch bent. Natascha komt best veel voor in west Europa volgens mij. Zelf heet ik officieel niet Japke, maar Welmoet. Tot mijn 16e heb ik die naam gedragen en hem toen veranderd in Japke. Waarom, wie weet schrijf ik daar nog eens een blogpost over. Leuk dat jij over de reacties op jouw naam hebt geschreven.

  • Studio Tinsel
   juni 23, 2016 / 11:44 am

   Ja ik ben zelf ook heel erg blij met mijn naam hoor 🙂 en ik snap het ook niet volledig maar toch krijg ik die vraag zo vaak oh ik ben ook wel benieuwd naar het verhaal achter jouw naam!

 2. Irene
  juni 23, 2016 / 7:53 pm

  I know how you feel, ook al is onze naam compleet verschillend! 😀 Als ik me voorstel zeg ik altijd heel uitdrukkelijk Ireeene en dan toch zijn er mensen die Irène zeggen. ELKE KEER. Ik word er gek van. Of nog erger, in een mail, dan schrijf ik m’n eigen naam obviously wel juist en krijg ik een mailtje terug met een accent op m’n e-tje. Triestig. :p Ik begrijp echt niet wat er zo moeilijk aan is eigenlijk. Maar ja :p En ik moet ook heel vaak aanhoren dat dat vroeger echt populair was en nu toch niet meer (en hoeveel oma’s Irene heten). Maar dat vat ik dan weer op als een compliment :p

  • Studio Tinsel
   juni 24, 2016 / 7:32 am

   Hahaha oh ik kan mij inbeelden dat je naam verkeerd uitspreken ook echt hatelijk is! Verkeerd schrijven is hier ook wel dagelijkse kost

 3. juni 24, 2016 / 4:44 pm

  Hahaha, herkenbaar! Niet alle puntjes, maar wel een paar 😉

 4. Yanaika
  juni 25, 2016 / 1:04 pm

  Hahaha ZO herkenbaar 😛
  Leerkrachten die mijn naam veranderen op de klaslijst (want ik kan het toch zelf niet juist schrijven…), vreemde vervormingen van mijn naam bij stagedocumenten (Who the f*** is Janajca?) mensen die vragen van waar mijn grootouders zijn omdat ze denken dat ik de vraag niet goed begrepen ben (“Van waar ben jij afkomstig?” – “België?” – “En uw ouders?” – “Ook?” – “En uw grootouders? Komen die ook uit België?” – “Euh, JA”), voicemails krijgen voor een zekere Jannika of Jamaica, …
  Gelukkig heb ik ondertussen wel al een standaard reactie op de vraag “Van waar komt jouw naam?”, uit de Flair!

  • Studio Tinsel
   juni 25, 2016 / 1:06 pm

   Hahahaha Jamaica blijft toch wel de beste hoor 😀

 5. Natacha
  juli 3, 2016 / 9:50 pm

  Hey naamgenoot, alhoewel bij mij is het zonder S, hoeveel keer heb ik dat al gezegd met CH zonder S en dan krijg ik als antwoord “serieus”…maar gegarandeerd staat de S er toch :-). Wat mij vroeger ook op viel is dat op televisie de meisjes van plezier ook dikwijls Nata(s)cha noemde, gênant dat ik dat vroeger vond. Maar mijn ouders vinden Natacha nog steeds de mooiste naam van de wereld en nu draag ik hem ook met trots want eigenlijk is het wel een speciale naam. Groetjes Natacha

  • Studio Tinsel
   juli 3, 2016 / 10:28 pm

   Inderdaad! Ik ben er ook blij mee hoor blijft een beetje uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *