Let’s get cozy: 5 tips om de warmte binnen te houden.

Winter is coming! De dagen worden korter en buiten daalt de temperatuur al flink. Persoonlijk vind ik dit 1 van de fijnste periodes in het jaar want hey, je hebt terug een excuus om de verwarming aan te steken en lekker gezellig binnen te blijven. Maar hoe zorg je er nu voor dat het binnen lekker warm blijft zonder dat je energiefactuur de pan uit swingt? Vandaag deel ik met jullie 5 tips om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je verwarming haalt met slechts enkele minimale aanpassingen 😉

 1. Sluit de gordijnen
  Dit zorgt voor een instant gezellige sfeer binnen en het zorgt ervoor dat de warmte niet via je ramen terug naar buiten ontsnapt. Of je nu kiest voor gewone gordijnen of voor rolgordijnen maakt niet zo heel erg veel uit, maar probeer er op te letten dat de gordijnen in de belangrijkste ruimtes (zoals de woonkamer en de slaapkamer) van een dikke, kwalitatieve stof zijn.
  stoel
 2. Haal het maximum uit je radiator
  Plak radiatorfolie achter je verwarmingen. De folie is spiegelend en reflecteert tot 95% van de stralingswarmte terug waardoor warmte niet meer door de muur naar buiten lekt maar in de kamer blijft.
 3. Steek de kaarsen aan
  Kaarsen zorgen niet alleen voor gezelligheid maar ze geven ook een beetje warmte af. Door 1 kaars aan te steken zal je natuurlijk niet veel verschil merken maar wanneer je er enkele aansteekt zal dit toch voor een minimum aan extra warmte zorgen. Een ander bijkomend voordeel is dat je kamer hierdoor ook extra verlicht is waardoor je ook nog kan besparen op verlichting.
  kaarsen
 4. Kies voor “warme” materialen in huis
  Decoreer je woonkamer met een knus tapijt, plaats een schapenvachtje als decoratief element en voorzie voldoende dekens om het gezellig te maken in de zetel. Deze dingen geven niet echt extra warmte af maar zorgen wel voor een warmer gevoel.
 5. Gebruik je centrale verwarming optimaal
  Stel je thermostaat zo in dat er maximaal 5 graden zit tussen de dag- en de nachttemperatuur. Bovendien kan je maar liefst 7% op je verbuik besparen door je thermostaat 1 graad lager in te stellen.brico
Share:

1 Reactie

 1. november 21, 2016 / 12:22 pm

  Wow handige tips! Ga ik zeker eens doorgeven aan mijn moeder!

  -xo Sara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *