Mijn ochtendroutine als kattenbaasje.

Toen ik een mailtje ontving met de vraag of ik iets wou schrijven over mijn poezels en hun ochtendroutine heb ik niet lang moeten twijfelen. Beiden maken er namelijk een sport van om mij zo snel mogelijk te laten opstaan. Vandaag deel ik met jullie mijn ochtendroutine als kattenbaasje.

7u30: Julio en Feline lopen subtiel voorbij de deur en miauwen zachtjes.

7u31: Julio en Feline lopen een tweede keer voorbij de deur en miauwen al net iets harder

7u35: Het miauwen begint hun stilaan te vervelen en Feline besluit om dan maar op de deur te beginnen duwen.

7u36: Feline komt tot de conclusie dat ze helaas niet over de nodige kracht beschikt om de deur open te duwen en zet het dan maar weer op een hartverscheurend mauwen samen met Julio.

7u40: Ik begin het stilaan op te geven om het miauwen te negeren, ik stap naar de deur en zet deze op een kier en slaap nog even rustig verder.

7u45: Julio begint aan zijn charme-offensief, ik krijg zowaar een ochtendmassage.

7u50: Feline haar geduld begint op te geraken, ik moet en zal opstaan. Ze begint sprintjes te trekken over het bed zodat er van slapen niet veel meer in huis zal komen.

8u00: Ik geef het op, ik sta op en begeef mij naar de badkamer om mij te douchen. Mijn 2 alarmklokken staan als hongerige wolven voor de douchedeur te staren naar mij.

8u10: Het douchen zit erop, rustig afdrogen zit er helaas niet in met die twee haarballen.

8u12: Ik wandel richting de keuken en ze weten hoe laat het is. Feline springt bijna van geluk tot in mijn nek en Julio blijft maar miauwen.

8u15: Net wanneer ik het kommetje met eten op de grond zet hoor ik mijn wekker in de verte afgaan. Ik kom tot de conclusie dat die wekker de meest overbodige aankoop ooit is geweest. Maar de ochtendstond heeft goud in de mond, toch?

8u20: De bordjes zijn leeggegeten en Julio en Feline trekken zich terug in de slaapkamer om aan hun eerste dutje van de dag te beginnen. Want hey, het leven van een kat is zo vermoeiend!De nieuwe campagne van Felix draait volledig rond het feit dat katten de perfecte alarmklok zijn in de ochtend. Hoewel mijn twee haarballen nog niet zo handig zijn als de kat in de reclame, verdienen ze toch alvast de medaille voor moed en zelfopoffering om mij elke ochtend weer op tijd uit bed te krijgen!

Wil je meer leuke kattenfilmpjes kijken? Check dan zeker eens het youtube-kanaal van Felix.

*dit artikel kwam tot stand in samenwerking met THE 7TH CHAMBER PR.

Share:

1 Reactie

  1. oktober 12, 2015 / 10:13 am

    Haha, herkenbaar! Ik werd zaterdag ook ruw gewekt door een paar scherpe nageltjes in mijn gezicht…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *