New in: Fjällräven Kånken

Ondertussen woon ik al enkele maanden in de stad en begin ik stilaan ook de gewoontes van een echt stadsmeisje te ontwikkelen. Zo nam ik vroeger voor alles (ja, echt álles) de auto. Aangezien parking schaars en meestal ook nog eens betalend is besloot ik om wat vaker de fiets te nemen. Al gauw ondervond ik dat rondcruisen met de fiets wel leuk is maar helaas niet zo handig als je onderweg enkele boodschappen moet doen of je lunchpakket (én tussendoortje) wil meenemen naar je werk. Daarom besloot ik dat ik echt wel een rugzak nodig had om mee te nemen op die fietstochtjes. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een rugzak uitzoeken om te reviewen. Ik koos uiteindelijk voor een exemplaar van Fjällräven en kwam tot de conclusie dat dit zowaar dé perfecte rugzak is voor echte stadsmeisjes!

7 redenen waarom elk stadsmeisje een Fjällräven Kånken rugzak zou moeten kopen.

  1. Om te beginnen bestaan ze in ontelbaar veel hippe kleurtjes en toffe kleurencombinaties, zo zit er voor elk stadsmeisje wel de perfecte kleur bij om te mixen en matchen met je stijl.
  2. Al meer dan 35 jaar is de Fjällräven Kånken al in omloop, het model werd ontwikkeld om een basic en kwalitatieve rugzak te zijn met veel ruimte voor alle schoolspullen. Ondertussen vind je deze rugzak niet enkel terug op de ruggen van de schoolgaande jeugd maar is ook menig fashionista fan. De Fjällräven Kånken is ondertussen een klassieker geworden die gekend staat voor zijn duurzaamheid en tijdloos ontwerp.
  3. Hij is gewoon ontzettend licht! Je voelt amper dat je hem bij hebt als hij quasi leeg is, maar zelfs als hij afgeladen vol zit is hij uiterst aangenaam om te dragen. Het gewicht van de rugzak wordt netjes verdeelt over beide schouders door de ergonomische positie van de riempjes. (Tip: koop de versie waar er een laptopvak in voorzien is, hierbij zijn de riempjes nog eens extra voorzien van superzachte schoudervullingen)
  4. Waterproof. Geen overbodige luxe in ons klein regenlandje. Al je spullen blijven droog door de waterafstotende Vinylon F stof.
  5. 1 van de leukste features van deze tassen vind ik ongetwijfeld het feit dat je ze ook gewoon als totebag kan dragen. De handvatten zijn net lang genoeg zodat je makkelijk kan switchen van rugzakmodus naar handtasmodus. Ideaal wanneer je hem even niet op je rug kan dragen of omdat het gewoon zo leuk staat. Persoonlijk draag ik hem terwijl ik wandel doorheen de winkel graag als handtas omdat dit gewoon toch net iets chiquer staat.
  6. Het voorvak kan helemaal opengeritst worden! Wat is daar nu zo speciaal aan denk je? Wel ik werd er deze week vriendelijk op gewezen door de kassamedewerker aan de supermarkt dat dit zoveel handiger is om je boodschappen te stapelen! (Bonustip: Wanneer je op reis gaat kan deze rugzak zo prima dienst doen als handbagage aangezien je er zo ontzettend veel kan in stapelen en toch snel je spullen kan terugvinden)
  7. De Fjällräven Kånken is not your average bag! Ik vind het echt fijn dat het design van de rugzak helemaal afwijkt van de standaard hippe rugzakken. Ik voel me met een rugzak al gauw terug een schoolgaande tiener en dat heb ik met dit model helemaal niet. Door de speciale vormgeving voelt hij meteen een pak “volwassener”.

Oooooh, valt het op dat ik echt helemaal verliefd ben op mijn exemplaar? 🙂 Wat vinden jullie van de rugzakken van Fjällräven?

*dit artikel kwam tot stand in samenwerking met duifhuizen.nl

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *