New in: Triangl Bikini (+maatadvies)

Terwijl ik dit aan het schrijven ben loop ik nog steeds over van vreugde want ik ontving deze week mijn allereerste (en ik zeg dit omdat er waarschijnlijk nog gaan volgen) Triangl bikini! En ik ben er helemaal verliefd op. Dagen en nachten heb ik gespendeerd aan het bekijken van filmpjes en lezen van reviews over deze bikini’s want oh wat was ik bang dat hij niet ging passen. Ik heb namelijk niet echt het standaard Triangl-maatje (echt waar hoeveel reviews bestaande uit XS heb ik niet zien voorbij komen). Uiteindelijk besloot ik het erop te wagen en bestelde mij het model Poppy in de kleur Sea Spritz. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen met Triangl en geef ik wat maatadvies mee voor iedereen die net zoals ik niet beschik over een maatje 0 (of zelfs maar iets in de buurt daarvan).

Maatadvies.
Het is normaal niet van mijn gewoonte om iets zoals een bikini online te bestellen (ik vind het vaak al lastig om een goed passend model te vinden in de winkel). Dus toen ik deze bestelde heb ik dagenlang getwijfeld over welke maat ik zou nemen. Aangezien de maatjes erg klein uitvallen was het risico erg groot dat ik er met mijn maten niet in zou passen. Ik besloot het erop te wagen bestelde uiteindelijk een maatje L in het topje en een XL in het broekje. Om tot dit besluit te komen heb ik er enige chatsessies met de live chat van Triangl zelf gehad en heb ik verschillende reviews gelezen en bekeken van mede-bloggers. De live chat van Triangl was erg handig, zo kon ik steeds bij hen terecht met vragen over de modellen, de maatjes en zelfs kleuradvies. Wat me wel opviel was dat ze op vlak van maatadvies redelijk strikt de maattabel opvolgen (wat logisch is langs een kant). Het is dus enkel handig wanneer je niet zo sterk bent in het onderscheiden van de verschillende maten en modellen.

Ik heb zelf een maatje 40-42 in broekjes, dus een XL zou het enige haalbare maatje zijn. Toen het broekje aankwam was ik dan ook opgelucht dat dit effectief paste. Het materiaal bevat inderdaad amper stretch, maar gelukkig sluit het wel aangenaam aan zonder al teveel in de huid te snijden. Omdat het broekje een low waist model is benadrukt het wel ietwat de zogenaamde love handles maar zelf vond ik dit best wel meevallen (het was in elk geval niet erger dan met andere low waist broekjes). Voor het topje heb ik besloten om een maatje large te nemen (ik heb een maatje EUR 80/85C). Triangl zelf raadde me aan om een medium te nemen, maar achteraf gezien ben ik blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb en toch dat maatje groter heb genomen. Dit vooral omdat ik een redelijk grote borstomvang heb waardoor ik vreesde dat de top teveel in mijn zij zou snijden. Je kan immers enkel de bandjes verstellen en niet de achterkant. Hij past gelukkig ook perfect, een maatje M had zowel te klein geweest aan de cups als aan de omvang.

Algemeen zou ik iedereen aanraden om zeker eens je vragen te stellen aan de live chat om een idee te krijgen van welke maat je ongeveer nodig hebt. Wanneer je twijfelt tussen twee maten, kies dan zeker voor de grootste maat.

Bestellen + leveren.
Bestellen ging ontzettend vlot. Je kiest gewoon je maatjes (de maat van boven- en onderstuk kan je apart kiezen, hoera!) en klaar is kees. Leveren kan op een ander adres dan je thuisadres, wat handig is wanneer je bijvoorbeeld de hele week niet thuis bent. Want je moet wel degelijk thuis zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. De levering was gewoonweg RAZENDSNEL. Echt wow. Ik bestelde mijn exemplaar zondagnamiddag en op woensdagmiddag was het pakketje al geleverd. Dit was een pak sneller dan ik had verwacht aangezien het pakketje van de andere kant van de wereld moet komen (Hong Kong). Ook wordt je prima op de hoogte gehouden van waar je pakketje zich bevind. Je krijgt verschillende mailtjes en een persoonlijke tracking code waarmee je supergoed kan opvolgen waar je pakketje momenteel al is, handig!

Onderhoud.
Deze bikini werd geleverd in een prachtige zwarte doos voorzien van het Triangl logo. De bikini zelf dient plat bewaard te worden (niet opvouwen en al helemaal niet samenproppen) en dit om te voorkomen dat het neopreen gaat kreuken. Kreuken zijn namelijk erg moeilijk te verwijderen uit de stof. Ook mag hij niet mee met de rest van je spullen in het wasmachine, enkel handwas is toegestaan. Dit maakt de bikini alvast tot de meest fragiele van mijn collectie (die een beetje rommelig samengepropt zit in mijn kast). Maar goed, doordat je er alvast een mooie doos bij krijgt, wordt het netjes bewaren alvast iets makkelijker.

Conclusie?
Ondanks het feit dat dit best wel een dure bikini was (+- 85€) en dat hij erg zorgvuldig dient bewaard te worden voelt hij echt wel super kwalitatief aan. Het materiaal is volledig ondoorzichtig (geen doorkijk-ongelukjes) en heerlijk stevig. Hij zit echt een pak mooier dan mijn andere bikini’s mede doordat hij zo “figure hugging” is, alles krijgt als het ware een soort mini-lift (hello instant bikini-body). Door de felle kleurtjes lijk ik ook net dat tikje minder bleek. Ik ben er echt helemaal gek op momenteel en ben zelfs sterk aan het twijfelen of ik niet nog de strapless variant zou bijbestellen, kwestie van tanlines te vermijden tijdens het bruinen. To be continued dus…

Share:

16 Reacties

 1. juli 24, 2015 / 8:26 am

  Ah tof dat je hem uiteindelijk gekocht hebt! Vind hem erg mooi. Maten met bikini’s is altijd super lastig, gelukkig past die van jou helemaal goed 🙂

 2. juli 24, 2015 / 11:25 am

  Wat een mooierd, fijn dat hij zo goed past! Ik kocht vroeger altijd dure bikini’s, maar ik ben nu meer van véél en goedkoop, haha!

 3. juli 24, 2015 / 2:21 pm

  Wat fijn dat je hem gekocht hebt! Ik twijfel er al zo lang over om ook ééntje aan te schaffen maar hij is inderdaad niet goedkoop en ik probeer zo goed mogelijk te sparen… en dat zijn twee dingen die niet samengaan uiteraard!

  • Studio Tinsel
   juli 24, 2015 / 2:27 pm

   Ja ik vond het ook wel redelijk wat geld voor een bikini, maar achteraf ben ik echt wel blij dat ik het gedaan heb 🙂 hij is zoveel mooier van kwaliteit dan mijn goedkopere bikini’s 🙂

 4. juli 24, 2015 / 3:54 pm

  Hele mooie bikini. Krijg ineens zin om er ook een te kopen, terwijl ik er al zo veel heb.

  • Studio Tinsel
   juli 24, 2015 / 4:37 pm

   Doen! Het is echt een aanrader 🙂

 5. juli 25, 2015 / 7:57 am

  Wat fijn dat ze zo goed advies geven! Ik heb er zelf ook over getwijfeld naar durfde het niet aan.

 6. juli 25, 2015 / 6:14 pm

  Je hebt er een mooie variant uitgekozen! 😀 En btw ook een heel handig artikel voor de twijfelaars zoals ik 🙂

  • Studio Tinsel
   juli 25, 2015 / 8:03 pm

   Hihi dankjewel 😉 Kheb ook erg lang getwijfeld maar ben toch blij dat het erop gewaagd heb ☺️

 7. augustus 10, 2015 / 3:24 pm

  Oh je hebt hem toch besteld! Supermooi model heb je gekozen. Geniet ervan!

 8. Siska
  juni 13, 2016 / 9:50 am

  Hallo,

  Ik sta op het punt om ook een Triangl bikini te kopen. Het is een ontzettend kluwen om de juiste maat te vinden. Ikzelf heb voor broekjes maat 36/38 en BH maat 75D. Volgens live chat stelden ze me voor om voor het broekje een medium te nemen & voor het bovenstukje een small + (75C-D) of small ++ (75D-DD). Ik val er precies tussenin, ik ga het broekje in medium nemen maar voor het bovenstukje weet ik het niet zo goed meer.
  Vallen de cupmaten eerder klein of groot uit? De bikini die ik gekozen heb is een driehoeksmodel nl Paloma Ariance. Kan je me eens uit de nood helpen aub.

  Groetjes, Siska;

  • Studio Tinsel
   juni 13, 2016 / 9:56 am

   Hoi Siska, Ik zou voor de cupmaat een maatje groter nemen dan ze zelf zeggen. Ik heb zelf een 85c en heb een large (wat normaal overeenkomt met een D-cup) in het topje genomen zodanig dat ik voldoende omtrek en cup had. Jouw modelletje is natuurlijk lichtjes anders dan het model dat ik gekozen heb maar ik heb ook al horen zeggen dat je ze beter net iets groter besteld. De stof is erg dik en stevig en zal sowieso wel aansluiten!

  • Marlpi
   juli 3, 2016 / 6:09 am

   Hoii siska, passte broekje maat m? Ik heb maat 38 en twijfel tussen een m en een l?

   • Siska
    juli 4, 2016 / 9:01 am

    Hallo, het broekje in maat medium past me perfect, het topje daarintegen niet!
    Hou er wel rekening mee dat je nog een rekening krijgt voor invoerrechten & btw, koste me nogmaals 33€, sneu want ik moet m’n bikini terugsturen, ook daarvoor moet je nogmaals betalen.

    • Studio Tinsel
     juli 4, 2016 / 10:15 am

     Ja ik had ook nog een rekening van 33€ 🙁 jammer dat hij niet past…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *