New in: Olympus Pen E-PL7

Als er 1 camera is die niet weg te denken is uit de bloggerwereld dan is het wel de Olympus Pen E-PL7. Ondanks het feit dat ik instant verliefd werd op zijn looks besloot ik hem eerst toch niet te kopen. Want hey, ik had al een spiegelreflexcamera met een arsenaal aan lenzen dus waarom zou ik dit kleine opdondertje nog nodig hebben? Waarom ik dan toch gezwicht ben voor zijn charmes? Dat vertel ik jullie vandaag!

 1. Compact
  De nummer 1 reden waarom ik uiteindelijk toch besloot om wat meer research te doen naar deze camera was toch wel het formaat. Ondanks het feit dat ik van mijn DSLR hou is het vaak lastig om hem een hele dag mee te sleuren. Daarom blijft hij vaak thuis en eindig ik met een hele hoop iPhone foto’s. Het feit dat de Olympus Pen E-PL7 de kracht van DSLR in een kleinere body biedt zou hiervoor de ideale oplossing zijn.
 2. It’ so pretty
  Ook niet geheel onbelangrijk, de camera op zich is een plaatje! Er zijn nog vele andere systeemcamera’s op de markt maar dankzij zijn retro look is de Olympus toch wel 1 van de mooiste. Ik koos voor de zwarte versie maar ook de witte versie is heel chic!
 3. Prijs-kwaliteit
  Een systeemcamera is niet goedkoop en al zeker geen budgetvriendelijke DSLR. Meer zelfs, de body van mijn spiegelreflex was goedkoper dan de body van de Olympus Pen. Maar voor dat geld krijg je wel heel wat terug. De camera is krachtig, komt met een externe flitser (wat ervoor zorgt dat deze van hogere kwaliteit is dan een ingebouwde flits) en bevat talloze handige functies zoals een kantelbaar scherm.
 4. Beginner-proof
  1 van de grote pluspunten aan de Olympus Pen E-PL7 is voor mij toch het gebruiksgemak. Ideaal voor wie nog niet zo goed overweg kan met al de instellingen maar ook handig voor wie wel al aardig overweg kan met een DSLR. De foto’s op de automatische stand (GUILTY) zijn ook van vrij goede kwaliteit dus de hele tijd op manueel fotograferen is niet nodig!

 5. De lenzen
  Nog een laatste reden om voor Olympus te kiezen is het grote aanbod aan lenzen voor systeemcamera’s. Naast de Olympus lenzen passen er namelijk ook nog lenzen van externe aanbieders op (zoals bvb. Panasonic,  Sigma, …) zodat er voor elk wat wils is. Ik heb zelf naast de standaard lens (die prima is voor dagelijks gebruik) ook nog de 45mm gekocht. Dit omdat ik hou van de foto’s die ik maak met mijn canon 50mm. And to be honest, ik vind het resultaat met de 45mm zelfs nog geslaagder!

Momenteel wordt de camera nog uitgebreid getest maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe nog geen spijt heb gehad van mijn beslissing! Door zijn compacte formaat gaat hij zo goed als standaard mee in mijn handtas op uitstapjes waardoor ik opnieuw veel vaker dingen fotografeer. Ik ben dus heel blij met deze aanvulling van mijn fotografie-collectie 🙂

Q: Wat vinden jullie van mijn nieuwe camera?

Share:

3 Reacties

 1. mei 7, 2017 / 5:16 pm

  Oeh wat een mooi ding! Ik ben zelf ook nog aan het overwegen om een systeemcamera aan te gaan schaffen.. Ik ben benieuwd naar de plaatjes die je met deze camera gaat schieten.

  • mei 7, 2017 / 5:25 pm

   Ja ik ben hem momenteel volop aan het testen (alle foto’s die op de blog verschenen zijn de afgelopen tijd zijn gemaakt met deze camera) en ik ben best wel tevreden met het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *