Op citytrip met enkel handbagage doe je zo! (+ free printable packing list)

Morgen vertrekken ik dan eindelijk naar Barcelona, woehoew! Vandaag staat dus volledig in het teken van het inpakken van de bagage. Ik besloot deze keer om het toch te proberen met enkel handbagage. Zo moeilijk kan dat niet zijn, toch? Waarom ik met enkel handbagage wou reizen?
– Het is goedkoper. Extra shoppingmoney, ka-ching!
– Het is vlotter. Geen lange wachttijden voor het inchecken van ruimbagage (ook al ontsnap ik er nu alsnog niet aan dankzij mijn vriend).
– Je wordt selectiever op hetgeen je meeneemt. Geen 100 tshirts, topjes en shortjes die je niet aandoet tijdens je vakantie maar die daarna wel allemaal in de wasmachine gaan met de rest van je gedragen kleding. Enkel hetgene je echt nodig hebt mag/kan mee.

Waarop moet je letten bij het inpakken van je handbagage?
– Je bent beperkt in het meenemen van vloeistoffen.  Elke verpakking mag maximaal 100ml bevatten en in totaal mag je ook niet meer dan een liter vloeistof meenemen. Alles wat niet aan deze regels voldoet vliegt genadeloos de vuilbak in bij de security check.
– Het maximum-gewicht van je handbagage verschilt van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij. Ook de klasse waarin je vliegt heeft hier vaak een invloed op. Check dus vooraf wat het maximum is dat je mag meenemen. (Let op: veel luchtvaartmaatschappijen leggen ook beperking op mbt. tot het formaat van je koffer, deze check je best ook even).

Momenteel vallen de nadelen van het reizen met enkel handbagage voor mij wel mee. We zijn ten slotte maar 4 dagen weg, dus ik heb niet zo ontzettend veel verschillende outfits nodig.

Ik neem ook steeds een ruime handtas mee. Hierin kan ik steeds enkele dingen kwijt die ik het liefst makkelijk bij de hand heb (bv. de reisdocumenten, mijn camera, telefoon,…) In die handtas steek ik ook steeds een kleine clutch waarin ik de belangrijkste documenten en mijn geld bewaar. Zo kan ik deze makkelijk en snel uit die handtas halen wanneer nodig en hoef ik geen half jaar te graven tot ik ze gevonden heb. Extra pluspunt, je hebt meteen ook een clutch mee wanneer je eens een avondje uit gaat op je bestemming.

Mijn koffer inpakken doe ik altijd aan de hand van een packing list. Hierdoor behoud ik makkelijk het overzicht van wat ik allemaal nodig heb en heb ik achteraf ook een extra controlelijstje om te checken of ik niets vergeten ben op mijn bestemming.

Mijn koffer staat ondertussen al helemaal klaar voor morgen! Tijdens mijn vakantie zullen er helaas geen nieuwe blogposts verschijnen maar verwacht jullie maar al aan extra veel Barcelona-posts wanneer ik terug ben, adiós!

Share:

3 Reacties

 1. augustus 17, 2015 / 3:17 pm

  Geniet er van en ik ben heel benieuwd naar je Barcelona-blogs na afloop! Wij overwegen ook nog een beetje om in het najaar nog een paar dagen er tussenuit te gaan en Barcelona staat dan wel heel hoog op het lijstje, dus wie weet….!
  Veel plezier!

 2. augustus 17, 2015 / 4:33 pm

  Ik ging op citytrip naar Londen met alleen een rugtas, maar daar moest op de terugweg dan ook echt alles in, je mocht niet nog een tweede tas(je) hebben, het was een behoorlijke uitdaging en mijn nieuw gekochte sandalen bungelden aan mijn tas, het was we gelukt! Veel plezier in Barca!

 3. augustus 17, 2015 / 4:36 pm

  Ik reis eigenlijk altijd met alleen handbagage. Scheelt tijd en geld en als je het goed doet haal je dat makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *