Pinteresting: van zolderkamer tot liefdesnestje.

Hoewel ik momenteel op een appartement woon droom ik ervan om later een eigen huisje te hebben. Niet te groot, niet te klein maar een ruime zolderkamer is alvast een must. Vaak wordt de zolder aanzien als een ruimte waar je gewoon al je rommel kwijt kan en waar je slechts opkomt wanneer de kerstboom weer vanonder het stof mag gehaald worden. Nochtans kan een zolderkamer een prima basis vormen voor een romantisch liefdesnestje. Vandaag deel ik met jullie mijn (p)inspiratie om van die vergeten zolderkamer een droom van een slaapkamer te maken.

Zolderkamers zijn meestal niet erg groot, door ze volledig in het wit te verven voelen ze meteen veel ruimer en lichter. Door de verschillende materialen wordt het wit ook niet saai. Zelf zou ik er wel voor kiezen om de vloer in een lichte hout-tint te laten. Anders wordt het mij net iets té wit.

Wanneer de kamer voor het grootste deel (of zelfs volledig) wit is voelt het al snel klinisch. Door hier en daar wat speelse kleur-accenten toe te voegen zorg je ervoor dat het geheel niet te clean wordt. Ik wordt helemaal vrolijk van de kleurtjes die je hierboven ziet.

Naast kleur accenten vind ik het ook belangrijk dat er hier en daar wat groen aanwezig is. Het toevoegen van enkele plantjes zorgt ervoor dat de kamer nog eens extra-gezellig wordt. Zorg er wel voor dat ze op een plaats staan waar ze voldoende licht krijgen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de zolder voldoende voorzien zal zijn van natuurlijk licht. Niets is ongezelliger dan een kamer zonder natuurlijke lichtinval. Veluxshop.be heeft in zijn assortiment fijne dakramen waarmee je zowel de warmte als het licht kan buiten houden wanneer dit nodig is. Daarnaast kan je er ook voor kiezen dat ze kunnen kantelen, zodat de kamer voldoende verlucht kan worden. Bepaalde VELUX ramen kunnen zelfs zo gekanteld worden dat ze een soort van mini-balkonnetje vormen (zoals op de foto), dat zou ik zelf superfijn vinden.

Kan je geen kantelramen plaatsen omdat je in een huis met een plat dak woont? Dan kan een platdakvenster eventueel een oplossing zijn. Hiermee zorg je ervoor dat er veel licht binnenvalt en dat er  voldoende verluchting is. ’s Nachts kan je ze prima verduisteren met een rolgordijntje of een rolluik.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met VELUX

Share:

11 Reacties

 1. juli 22, 2015 / 9:47 am

  Wat een prachctige foto’s. Doe mij ook z’n zolderkamer 🙂

 2. juli 22, 2015 / 10:54 am

  Ah ik vind zolderkamers altijd zo lekker knus, heerlijk om dit soort plaatjes te zien 🙂 Jammer dat het altijd zo warm is op zolder in de zomer 🙁

  • Studio Tinsel
   juli 22, 2015 / 8:57 pm

   Ja dat wel 🙁 Maarja isolatie en airco kunnen al wat helpen he 🙂

 3. juli 22, 2015 / 12:17 pm

  Wat een prachtige foto’s! Ik woon jammer genoeg ook nog in een appartement. Lijkt me heerlijk om een huis in te richten!

 4. juli 22, 2015 / 1:51 pm

  Ik vind zolders altijd een beetje eng maar als ze er zo uit zien als deze dan is het dat totaal niet! Veel licht en wit maken het inderdaad mooi! Prachtige inpiratie

  • Studio Tinsel
   juli 22, 2015 / 8:57 pm

   Ja he 🙂 ik vind dat de zolder zo vaak verwaarloosd wordt 🙂 zonde want het is vaak een grote ruimte!

 5. juli 22, 2015 / 7:33 pm

  Oh wat geweldig dit! Mooie plaatjes 🙂 De afgelopen weken heb ik op onze zolder geslapen (omdat mijn kamer werd verbouwd), maar daar ziet het er lang niet zo mooi uit!

  • Studio Tinsel
   juli 22, 2015 / 8:56 pm

   Ja volgens mij is het ook ontzettend veel werk om je zolder zo mooi te krijgen als op deze foto’s 😀 maar ik zou het wel willen proberen 😀

 6. juli 22, 2015 / 10:59 pm

  Oh super leuk. Een zolderkamer is altijd leuk en gezellig. Alleen zou ik het wel niet zo wit maken, voelt zo kil aan.
  Liefs
  Mariska

  • Studio Tinsel
   juli 22, 2015 / 11:01 pm

   Goh zolang er voldoende kleuraccenten bijkomen vind ik dat wel meevallen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *