Project Patat #3: Gepofte aardappel met kruidenkaas

Geen zin om aardappels te schillen vandaag? Dan zijn gepofte aardappels de oplossing! Je kan ze maken met eender welke aardappelsoort en je hebt enkel wat geduld en een oven nodig 😉

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 4 middelgrote aardappelen
– 1 theelepel zout
– 3 theelepel olijfolie
– Kruidenkaas met look en kruiden
– 4 lente uitjes

Overige:
– Oven

Bereiding:
1. Spoel de aardappelen grondig schoon en snijd eventuele donkere plekjes voorzichtig weg.
2. Laat de oven voorverwarmen tot 175°
3. Prik met een vork een 6 a 8 gaatjes in de aardappel zodat ze straks mooi kunnen “ploffen”.
4. Giet een bodempje olijfolie in een kom en dop hier de aardappelen in. Zorg ervoor dat ze volledig in de olie gewenteld zijn.
5. Leg de aardappelen op een bord en bestrooi ze gul met een laagje zout.
6. Plaats de aardappelen op de rooster in de oven en plaats er een andere bakplaat onder zodat de overtollig olie kan opgevangen worden. Laat de aardappelen minstens een uur bakken in de oven.
7. Haal de aardappelen uit de oven en maak een snede in het midden van elke aardappelen. Vul deze opening met kruidenkaas en strooi er tot slot de versnipperde lente uitjes over.

Serveer de aardappelen als lunch met een fris slaatje en eet smakelijk! 🙂

Share:

3 Reacties

  1. januari 22, 2017 / 4:16 pm

    Oh hm dat ziet er ook weeral veel te lekker uit!

    • januari 22, 2017 / 4:23 pm

      Dankjewel! En het is ook echt een lazy sunday gerechtje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *