Project Patat #5: Hasselback aardappelen

De patatjes van vandaag heb je allicht al een aantal keer voorbij zien komen op Pinterest. De Hasselback aardappelen vinden hun oorsprong in Zweden en zijn daar een echte klassieker! Hier zie je ze iets minder vaak en daarom staat de Project Patat van in het teken van deze Zweedse patatjes.

Hasselback aardappelen

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 8 middelgrote aardappelen
– 25 gram kruidenboter met look
– 25 gram boter
– paprikapoeder
– peper
– zout

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en spoel ze even in een kom met water. Droog ze goed af.
  2. Maak allemaal fijne sneetjes in de aardappelen (laat ongeveer 3mm tussen elk sneetje). Ik snij de aardappelen in een soeplepel om te voorkomen dat ik door de aardappel snijd.
  3. Verwarm de oven tot 200° en smelt ondertussen de boter en lookboter in een kommetje. Voeg daarna peper en zout toe aan het gesmolten boter mengsel.
  4. Bestrijk de aardappelen met de boter en plaats ze op een bakplaat. Bestrooi ze daarna nog even met zout en paprikapoeder en plaats ze voor 20 minuten in de oven.
  5. Na 20 minuten bestrijk je ze nogmaals met de boter. Probeer er ook voor te zorgen dat er boter tussen de sneetjes beland. Plaats ze daarna nogmaals voor 30 minuten in de oven.
  6. Haal de aardappelen uit de oven en bestrooi ze nogmaals met zout en paprikapoeder. Je kan eventueel ook afwerken met een klein beetje parmezaanse kaas. Hiervoor plaats je ze best nog een 5tal minuutjes in de oven zodat de kaas een beetje kan smelten.Et voila! Eet smakelijk!

Q: Voor Project Patat ben ik steeds op zoek naar nieuwe recepten. Hebben jullie nog suggesties of verzoekjes? Shoot!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *