Project Patat #6: hartjespatatjes met gojidipsaus

Valentine’s day is coming! Ben je nog op zoek naar een romantisch (en easy peasy) hapje om je geliefde te verassen? Dan zijn deze hartjespatatjes met gojidipsaus iets voor jou! 😉

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
Voor de patatjes:
– 4 grote aardappelen

– paprikapoeder
– peper en zout
Voor de dipsaus:
– 1 rode ajuin

– 1 rode en 1 groene jalapeno
– 30 gram gojibessen
– 1 eetlepel (frambozen)azijn
– 1 handvol purperen radijsscheuten
– 50 gram Berloumi kaas
– 1 rode paprika
– 2 eetlepels olijfolie
– peper, zout, curry, tijm
– 1 theelepel honing

Bereiding Gojisaus:
1. Versnipper de ajuin en de jalapenos.
2. Doe ze samen met de gojibessen, de radijsscheuten en de kaas in de blender en mix tot een fijn geheel.
3. Voeg er de azijn en de olijfolie en toe en mix opnieuw.

4. Verwarm de oven tot 200°. Snijdt en ontpit de paprika en plaats de partjes paprika met de schil omhoog in de oven voor een halfuur.
5. Haal de paprikapartjes uit de oven en plaats ze meteen in een kom met koud water zodat je zo makkelijk kan pellen.
6. Voeg de paprika toe aan de rest van de ingrediënten en mix deze opnieuw.

Bereiding papatjes:
1. Schil de aardappelen en snijdt ze in schijven van 5mm dik.
2. Snij er de hartjes uit. Dit gaat makkelijk met een hartvormige koekjesvorm.
3. Verwarm de oven op 200°. Plaats de aardappelen op de rooster en plaats ze gedurende 15 minuten in de oven. Draai ze hierna om en plaats ze nogmaals voor 10 minuten in de oven.

Et voila, jouw valentijnshapje is klaar. Smakelijk!

P.S. Ik wil mijn lief bedanken voor het maken van de overheerlijke saus (en de bijhorende yummy foodfoto’s 😉 )

Share:

5 Reacties

  1. februari 14, 2017 / 11:59 am

    Oh dat sausje ziet er echt heerlijk uit. Wat grappig dat er goijibessen inzitten!

    • februari 14, 2017 / 12:58 pm

      Ja ik keek toch ook even raar toen ik zag dat er gojibessen in de saus moesten maar ze geven er wel een heerlijk zoete smaak aan

  2. februari 15, 2017 / 9:31 pm

    Ik krijg trek zeg, lijkt me echt heerlijk dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *