Project Patat #8: aardappeltorentjes

Met het recept van vandaag tover je in een handomdraai fancy aardappeltorentjes op je bord! Je kan ze zowel serveren bij een hartig ontbijt, als een smakelijk hapje of als een heerlijk bijgerechtje bij je hoofdgerecht. Daarnaast heb je ook amper ingrediënten nodig om ze te bereiden en ziet het er moeilijker uit om te maken dan het in werkelijkheid is.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 5 aardappelen
– 50 gram boter + extra boter om de muffinvormpjes in te vetten
– 30 gram geraspte parmezaanse kaas
– peper en zout
– lookpoeder

aardappeltorentjes

Bereiding:
1. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne schijfjes van +- 2mm dik. Indien je een mandoline in huis hebt raad ik je aan om het hiermee te doen maar met wat geduld kan je dit ook prima met de hand.
2. Smelt de boter in de (microgolf)oven en giet deze over de aardappelschijfjes.
3. Voeg daarna het lookpoeder, peper en zout toe aan de schijfjes en meng alles goed.
4. Voeg daarna de parmezaanse kaas toe en meng opnieuw.
5. Vet een muffinvorm in met boter en plaats er de schijfjes als torentjes in zodat ze mooi rechtop blijven staan.
6. Verwarm de oven tot 190° en plaats hier de aardappeltorentjes in gedurende een uurtje.
7. Haal ze uit de oven en besprenkel de torentjes nog even met wat parmezaanse kaas.

En zo simpel is het dus 😉 Enjoy!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *