Project Patat #9: Zuiderse aardappelomelet

Hou je net zoals ik van de Spaanse keuken en ben je nog op zoek naar een lekker en simpel aardappelgerechtje om te brunchen/lunchen? Dan is deze zuiderse aardappelomelet zeker iets voor jou!

Zuiderse aardappelomelet

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 3 aardappelen
– 3 eieren
– 50 gram geraspte kaas
– peper en zout
– lookpoeder
– paprikapoeder
– 5el olijfolie
– enkele zongedroogde tomaten
– 1 rode ajuin
– 2 teentjes knoflook

Bereiding:
1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 1cm.
2. Versnipper de ajuin en de look en voeg deze toe aan de aardappelblokjes.
3. Verhit 3el olijfolie in een pan en bak gedurende 5 minuten de aardappelen, ui en look. Laat daarna nog 10 minuten verder garen op een lager vuur.
4. Meng de eieren met de resterende olijfolie, de kaas en wat peper en zout en voeg deze toe aan de aardappelen.
5. Plaats een deksel op de pan en laat dit mengsel ongeveer een kwartier op een zacht vuurtje bakken.
6. Plaats nu een bord op de pan en draai de pan in 1 keer om zodat de omelet op het bord ligt. Werk deze af met nog wat geraspte kaas en een handjevol zongedroogde tomaten.

Smakelijk! 😉

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *