Review: Garnier Ambre Solaire natural bronzer.

Vandaag review ik voor jullie de Garnier Ambre Solaire natural bronzer. Ieder jaar opnieuw heb ik hetzelfde probleem tijdens de zomer, nl. dat mijn hele lichaam wel een kleurtje krijgt maar dat mijn benen (hoe hard ik ook zon) steeds een pak witter blijven dan de rest. Omdat zelfs de zonnebank niet voor voldoende vooruitgang zorgt (en dit ook niet meteen de meest ideale manier is) besloot ik dat het tijd werd om de zelfbruiners nog eens een kans te geven.

Ik besloot na lang twijfelen in de winkel (want man, wat is er een gigantisch assortiment) om de Garnier Ambre Solaire natural bronzer een kans te geven. Deze belooft een streeploos resultaat en een aangename geur, hoera! Dus vol goede moed ging ik die avond aan de slag. Ik scrubde mijn benen, wreef een laagje bodylotion op de droge plekken en bracht toen de zelfbruiner aan over mijn beide benen. Ik liet het een tijdje inwerken en trok mijn badjas er daarna over aan. Wat mij opviel was dat deze zelfbruiner inderdaad geen onaangename geur heeft, hij ruikt vrij neutraal. Wel blijft mijn huid ontzettend lang plakkerig aanvoelen en heb ik steeds het gevoel dat mijn zelfbruiner overal aan zal blijven plakken.

Voor ik ga slapen, check ik nog even mijn benen en zie ik tot mijn grote vreugde dat ze al een beetje meer kleur hebben dan voordien. Hoera! Met een gerust hart ga ik slapen, benieuwd naar hoe het resultaat zal zijn de volgende ochtend. Toen ik wakker werd checkte ik onmiddellijk mijn benen en constateerde dat deze er afgrijselijk uitzagen. Bruin, dat wel. Helaas op sommige plaatsen zo bruin dat het leek alsof ik drie maanden in Spanje had gezeten en op andere plaatsen waren ze amper verkleurd. Vooral mijn voeten waren een ware ramp, die waren een pak donkerder dan de rest en nog eens voorzien van een massa aan vlekken. HELP. Hieronder zie je de voor- en de na-foto. Op de na-foto lijkt het alsof het nog redelijk meevalt (buiten mijn voeten, die zien er zelfs op de foto rampzalig uit) maar in het echt lijkt het alsof mijn benen voorzien zijn geweest van een ombré aan bruintinten.

Omdat ik wist dat dit zelfbruiner-experiment wel eens fout kon lopen had ik alvast enkele tips opgezocht om eventuele ramp-scenario’s te minimaliseren. Hierbij dus mijn tips voor als je zelf eens een zelfbruiner-ongelukje hebt:
– Scrubben, scrubben en nog eens scrubben. En dan niet met zo een lieve, zachte scrub maar met de allersterkste die je in huis hebt. Heb je geen sterke scrub in huis? Een mengsel van citroensap (heeft sowieso een verblekend effect) en suiker does the trick.
– Douche je zo warm mogelijk, hierdoor verloopt het scrubben nog net iets makkelijker.
– Nagellakverwijderaar kan een oplossing bieden voor de ergste vlekken. Ik heb deze gebruikt om de allerergste strepen van mijn voeten wat te corrigeren. Let wel, dit is echt niet de meest ideale manier en al zeker niet de beste oplossing voor je huid. Maar voor mijn voeten-drama was het echt nodig.
– Indien je pure alcohol in huis hebt kan dit ook helpen om de vlekken te doen verdwijnen.

Conclusie?

De Garnier Ambre Solaire natural bronzer is helemaal niet zo streeploos is als hij beloofd te zijn. Het enige pluspunt aan dit product is dat hij niet die typische zelfbruiner geur heeft. Ondanks dat het feit dat het resultaat er na een paar uur erg goed uitzag is het doorheen de nacht dus alsnog grondig fout gelopen. Over het feit dat de kleur “natuurlijk bruin” is valt nog te twisten, naar mijn mening schommelt hij tussen overdreven ibiza-bruin en oranje. De zoektocht naar een goede zelfbruiner gaat dus nog wel even voort. Indien jullie nog tips zouden hebben, laat ze dan gerust achter in de comments.

Share:

6 Reacties

  • Studio Tinsel
   juli 13, 2015 / 7:56 am

   Nee helaas 🙂 ik gebruikte daarvoor altijd de licht zelfbruinende bodylotion van dove, die is wel goed. Alleen zo lang wachten voor je echt bruin begint te zien 🙁

 1. juli 13, 2015 / 10:14 pm

  Oei net als mijn bronzin experimentje dus, ik Had vision all year tan..stond op de verpakking: geen strepen. My ass, k ben n zebra nu hahah.
  Straks weer even flink scrubben 🙁 en volgende week een sollicitatie dus het moet echt weg zijn dan. Zit ook op m’n armen 🙁

 2. juli 14, 2015 / 9:56 am

  Wat een goede tips ivm met bronzer! Ik heb er mij nog nooit aan gewaagd en ga als 100% wittekop door het leven. Iedereen zegt dat het bij mij past… maar een tikkeltje bruiner… dat wil ik stiekem graag zijn.

 3. juli 14, 2015 / 12:12 pm

  Oef ja, inderdaad jammer van de strepen. Hoe moeilijk kan het zijn om een goedkope en goede bronzer te ontwikkelen als beautybedrijf. Gat in de markt hah.

  • Studio Tinsel
   juli 14, 2015 / 12:42 pm

   Hahaha inderdaad! Nu kunnen we enkel kiezen tussen amper bruin of knaloranje 🙁 Zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *