Review: Hema Soft Matt Lipbalms.

Hey iedereen! De laatste tijd was er ontzettend veel te doen rond de hema soft matt lipbalms. Hema’s werden gewoonweg leeggeplunderd en overal kon je lezen hoe fantastisch ze wel niet waren. Als grote lipstick-fan was ik dan ook erg nieuwsgierig of ze ook echt zo goed zouden zijn. Ik wist uiteindelijk 4 kleurtjes te bemachtigen tijdens ons bezoekje aan Rotterdam en die ga ik vandaag voor jullie reviewen. Benieuwd naar mijn ervaring?

De volledige collectie bestaat uit 8 verschillende kleuren, variërend van oudroze tot fel fuschia. De kleurtjes zelf hebben geen hippe namen, maar hebben gewoon allemaal een nummertje (wat ik stiekem wel jammer vind). Zoals jullie hierboven al konden lezen kocht ik 4 van de 8 kleuren die er zijn, nl. 2-4-6-7. De lipbalms komen allemaal in een soort dikke potloodvorm. De dop en de onderkant (waaraan je kan draaien) zijn in dezelfde kleur als de lipbalm en de rest van de verpakking is strak en zwart. Hierdoor zien ze er erg stijlvol uit.

Ook vind ik zelf dat dit soort lipsticks/lipbalms zich erg makkelijk laat aanbrengen door middel van de dikke potloodpunt. Je kleurt als het ware gewoon je lippen in en klaar is kees.

De swatches die je hierboven ziet zijn het resultaat van 1 enkel laagje, ze zijn dus enorm dekkend! De kleuren knallen als het ware meteen van je lippen. Ook blijft de kleur heel erg lang mooi zitten en vervaagt hij uiteindelijk heel erg geleidelijk. Een hapje en een drankje doorstaan ze redelijk goed, ik moest enkel de binnenkant van mijn lippen opnieuw wat bij-kleuren (maar dit heb ik met alle lipsticks, dus dat zal wel grotendeels te wijten zijn aan mijn manier van eten). Ook scrub je best je lippen voor je deze aanbrengt, net zoals andere matte lipsticks hebben ook deze de neiging om velletjes extra te benadrukken.

Ik heb de swatches hierboven ook genummerd zodat ik jullie wat meer over de kleuren kan vertellen.
Nummer 02: Een oudroze tint die naar bruin/rood neigt. Op de lippen lijkt hij dan weer eerder rood/roze. Een erg mooie neutrale kleur, die ideaal is voor dagdagelijks gebruik.
Nummer 04: Een echte prachtige knaltint, wow. Een mooie diepe fuschia kleur. Ideaal voor als het wat opvallender mag zijn.
Nummer 06: Een mooie, zomerse koraaltint. Deze is niet te fel en dus ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een leuk kleurtje voor in de zomer zonder dat het te opvallend wordt.
Nummer 07: Ook een koraaltint, maar dan wel feller. Ook is deze nog net iets roder dan nummer 06.

Conclusie?
Ik ben alvast helemaal overtuigd! De kleurtjes zijn echt heel erg mooi en de lipbalms zelf voelen erg comfortabel aan, drogen mijn lippen niet uit en blijven erg lang mooi op mijn lippen. Voor de prijs (4,5€) moet je het alvast niet laten, waardoor ik dit echt een budget-topper vind. Zodra mijn no-buy-maand voorbij is ga ik zeker nog eens langs de Hema om de overige kleurtjes nog eens te bekijken.

Tip voor mijn Belgische lezers: In Nederland kosten ze nog eens 1 euro per stuk minder, hoera!

Share:

9 Reacties

 1. juni 22, 2015 / 11:07 am

  Jaaa deze zijn inderdaad zo fijn! Eerst vond ik dat iedereen zo overdreven deed, maar toen ik hem zelf teste snapte ik de hype haha. Ik gebruik hem dagelijks!

 2. juni 22, 2015 / 1:28 pm

  Wauw, ze zijn echt wel de moeite! Vooral 7 en 4 vind ik erg mooi 😀

  • Studio Tinsel
   juni 22, 2015 / 3:05 pm

   Ja echte leuke zomerse kleurtjes ☺️

 3. juni 22, 2015 / 4:02 pm

  Dit lijkt me echt een heel erg fijn product, mooi ook die kleurtjes!

 4. juni 22, 2015 / 5:22 pm

  Ik heb kleur 6 en vind hem echt ontzettend fel! Maar qua kleur ben ik ook niet zoveel gewend, haha.

  • Studio Tinsel
   juni 22, 2015 / 7:48 pm

   Ja hij is ook echt redelijk opvallend! Gelukkig ben je dan nog niet voor nummer 4 gegaan want die is nog een pak heftiger 😀

 5. juni 23, 2015 / 9:59 pm

  Oh ik heb hier laatst nog voor gestaan en dacht dat de kleur vast tegen zou vallen. Niet dus!

  • Studio Tinsel
   juni 23, 2015 / 10:03 pm

   Nee het zijn echt aanraders! Leuke kleurtjes die echt best wel lang mooi blijven 🙂 en heerlijk budgetproof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *