Review: Mac Ruby Woo lipstick

Vandaag review ik voor jullie mijn allereerste mac-lipstick ooit! Na talloze positieve reviews te lezen besloot ik het erop te wagen en stapte ik de mac store binnen. Ik was als make up kneus compleet overrompeld door de overvloed aan kleurtjes en wist helemaal niet waar ik eerst moest kijken. Het enige dat vast stond was dat het al zeker een rode lipstick zou worden. Gelukkig zijn de verkoopsters daar allemaal supervriendelijk en behulpzaam en na wat swatchen en testen wandelde ik buiten met mijn allereerste mac-lipstick, nl. Ruby Woo.

Ruby Woo, de lipstick die gebaseerd is op Riri Woo (de limited edition van Rihanna), is ondertussen 1 van de meest gekende rode lipsticks in het vaste mac assortiment. En omdat ik van het principe ben dat een rode lipstick voor elke vrouw een ware musthave is, kon hij natuurlijk ook niet in mijn collectie ontbreken.

“Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick.”
Gwyneth Paltrow

De kleur is echt prachtige, helder rode tint die varieert naargelang het licht waaraan hij wordt tentoongesteld. Ook doet deze kleur je tanden net iets witter lijken, wat altijd mooi meegenomen is.

De bovenste swatch is de kleur die je krijgt na 1 keer aanbrengen, de onderste bestaat uit drie laagjes lipstick. Zoals je kan zien is de kleur na 1 laagje al enorm dekkend, na drie laagjes is hij nog net iets donkerder van kleur. Ook is de kleur nadien ontzettend moeilijk weg te krijgen, ik heb maar liefst nog 3 dagen rond gelopen met een vage rode streep (vooral bij de drie laagjes) op mijn arm, haha.

Ruby Woo is een matte lipstick, wat wil zeggen dat hij ontzettend lang blijft zitten op je lippen en dat hij niet glanst. Het aanbrengen op de lippen verloopt wat stroever dan met een normale lipstick, maar dit kan je prima verhelpen met een lip primer (zelf heb ik de prep + prime van mac gekocht) of eventueel wat lip balsem. Ook is het belangrijk dat je lippen vrij zijn van velletjes omdat deze nog eens extra geaccentueerd worden.

De lipstick blijft makkelijk een aantal uurtjes op je lippen zonder te vervagen. Zelf ben ik er een hele dag mee gaan werken en heb ik enkel de binnenkant van mijn lippen wat moeten bijwerken na het eten. Hij laat amper sporen achter op glazen en is 100% (of toch al zeker 99%) kiss-proof, hoera 😀 !

Conclusie?
Ruby Woo is een mooie start geweest van mijn (ondertussen al sterk gegroeide) mac-collectie. De kleur zelf is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een tijdloze, lang-houdende rode lipstick. Maar let op! Once you go mac, you never go back!

Share:

11 Reacties

 1. juni 17, 2015 / 7:42 am

  Mooie rode kleur zeg! Ik heb zelf ook een mat rode en hij blijf inderdaad zo goed zitten! Soms werk ik er gewoon mee zonder dat ik hem bij hoef te werken <3

 2. juni 17, 2015 / 9:53 am

  Hele fijne lipstick vind ik dat! Al koop ik sinds een paar jaar niet meer van MAC ivm diertesten etc. Ik heb hem toen wel gekocht en gebruik ‘m nog steeds graag. Hij blijft zo fijn zitten als je er een goed potloodje onder doet 🙂

  • Studio Tinsel
   juni 17, 2015 / 10:39 am

   Ja inderdaad 😀 de houdbaarheid is zooo super ivm de meeste andere lipsticks. Wel jammer dat ze op dieren testen inderdaad 🙁

 3. juni 17, 2015 / 11:21 am

  Oeh wat een mooi kleurtje is dit weer 🙂 Vooral het matte vind ik mooi!

  • Studio Tinsel
   juni 17, 2015 / 11:48 am

   Ja matte lipsticks behoren hier ondertussen tot de favorieten! ☺️

 4. juni 17, 2015 / 7:56 pm

  Ruby Woo is echt een prachtige lipstick! Ik wil m ook nog! 🙂 x

 5. juni 17, 2015 / 8:09 pm

  Ik vind Ruby Woo echt een hele mooie kleur! 🙂

 6. juni 18, 2015 / 9:58 pm

  Wow, prachtig kleurtje! Ik vind rood wat ‘eng’ voor mezelf. Zo opvallend hihi. Vind het wel ontzettend mooi. Heb vandaag mijn eerst MAC lipstick binnen gekregen, Faux 🙂

  • Studio Tinsel
   juni 18, 2015 / 10:02 pm

   Ja maar eens je eraan gewend bent kan je niet meer zonder! 😀 Ooh faux staat hier ook nog op het verlanglijstje 🙂

 7. juni 20, 2015 / 7:38 pm

  Deze kleur heb ik ook al heel lang! Ik blijf hem mooi vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *