Review: Mac See Sheer lipstick

Vandaag heb ik alweer een review van een mac lipstick voor jullie klaar. Deze keer is het de beurt aan See Sheer. Ik kocht deze kleur omdat ik op zoek was naar een draagbare en niet te opvallende lipstick.

See Sheer is een donkerroze/koraal-achtige tint, afhankelijk van het licht waarin je hem bekijkt. Hij heeft een Lustre finish wat wil zeggen dat hij dunne tot medium kleurdekking geeft met een semi glanzende finish. Lustre lipsticks zijn minder uitdrogend dan bvb. matte lipsticks, maar houden ook veel minder lang.

Hierboven zie je de swatches. De onderste swatch is na slechts 1 laagje, hier vind ik de kleur persoonlijk iets te doorschijnend. Wanneer ik slechts 1 laagje aanbreng zie je amper dat ik lipstick op heb. Het voordeel van een lipstick met lustre finish is wel dat je de kleur wat kan opbouwen door middel van het aantal laagjes, zo bepaal je zelf hoe intens de kleur is. De bovenste swatch is het resultaat van enkele laagjes, hier is de kleur al wat feller en meer koraal-kleurig. Op mijn lippen blijft het effect nog steeds minimaal hoewel je dan wel duidelijk ziet dat ik lipstick op heb.

Conclusie?
Ik ben niet zo een fan van de Lustre finish lipsticks. Ik vind het kleurtje wel fijn, maar door de gebrekkige dekking lijkt het een klein uurtje na het aanbrengen al alsof ik amper nog lipstick op heb. Het feit dat je de kleur kan opbouwen zal voor sommige wel een voordeel zijn omdat je zo kan kiezen hoe opvallend hij is. Maar ik heb toch liever een lipstick die wat meer aanwezig is en wat langer zichtbaar blijft.

Share:

1 Reactie

  1. juni 29, 2015 / 11:20 am

    Wat fijn dat je gewoon eerlijk bent. Ik vind persoonlijk de lustre finish lipsticks ook niet zo fijn. Ze zijn zo snel van je lippen af en daarom koop je geen duur lipproduct toch? Geef mij maar de matte versie 😀 Desondanks is de kleur wel mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *