The Citizelle goes to Berlin!

Jihaa, ik ga naar Berlijn! Deze stad stond al zo lang op mijn bucketlistĀ en nu zijn de vliegtickets eindelijk geboekt! šŸ™‚ Ondertussen hebben we ook al een appartementje gevonden waar we kunnen verblijven dus nu moeten we enkel nog een to-do-list opstellen met alle dingen die we willen zien en bezoeken! Ik kochtĀ alvast mijn favoriete reisgids, nl. die van 100% (blijkbaar heten ze ondertussen “time to momo”) en stelde aan de hand daarvan al een lijstje met must-sees en must do’s op!

 1. Een fiets huren
  Ik vind een fiets altijd ideaal omĀ een nieuwe stad te ontdekken (behalve steden zoals London of Parijs, daar is fietsen gewoon levensgevaarlijk) omdat je je makkelijk kan verplaatsen en tijdens het fietsen vaak ook leukeĀ plekjes ontdekt! Daarnaast is het nog eens goed voor de conditie en zo blijven ook de vakantiekilo’s beperkt.
 2. De wijk Friedrichshain
  Deze wijk staat gekend om zijn street art pareltjes en is ook een plaats waar er veel creatieve initiatieven opduiken. Ideaal dus om wat creatieve inspiratie op te doen!
 3. Vintage shoppen
  De vintage adresjes in deze gids zijn niet op 1 hand te tellen en eigenlijk wil ik ze nu allemaal gaan bezoeken, whoeps.
 4. Zoo Berlin
  Ik vind dierentuinen altijd enorm leuk en deze Zoo is de oudste van Duitsland. Reden genoeg om ze eens een bezoekje te brengen en te genieten van een dagje diertjes kijken.
 5. Markthalle Neun
  Deze grote overdekte markthal uit 1891 doet sinds een aantal jaar weer dienst als markthal. Ideaal voor een middagje sneukelen!
 6. Photoautomat
  Voor slechts 2euro heb je 4Ā verschillende foto’s die meteen geprint worden. Een ideaalĀ aandenken aan een tripje naar Berlijn.
 7. De fernsehturm
  Niet alleen 1 van de meest iconische gebouwen van Berlijn maar ook de ideale plek om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

Natuurlijk willen we ook niet teveel plannen want er is niets leuker dan eens te verdwalen in een nieuwe, onbekende stad šŸ™‚

Q: Kennen jullie nog leuke plekjes in Berlijn?

Share:

10 Reacties

 1. mei 15, 2017 / 9:44 pm

  Mooie stad hoor en heel hip! Ga je niet naar de muur? Is toch best indrukwekkend om de geschiedenis daarvan te leren.

  • mei 16, 2017 / 6:16 am

   Oh ja natuurlijk rats vergeten vermelden! Maar de muur staat natuurlijk ook op de to-do-list!

 2. mei 16, 2017 / 9:16 am

  Ahhh super gaaf dat je naar Berlijn gaat. Ik ben er zelf diverse malen geweest voor de Bread and Butter in Berlijn (modebeurs) en een weekend city trippen met mijn lief. Het is echt een fantastische stad! Mooie & indrukwekkende bezienswaardigheden, heerlijke restaurants en natuurlijk heel veel hippe winkels en boetieks. Heel veel plezier!

 3. mei 16, 2017 / 10:09 am

  Wat leuk dat je naar Berlijn gaat! Ik heb ook zo’n boekje van time to momo voor mijn vakantie naar Florence šŸ˜‰

 4. mei 16, 2017 / 2:47 pm

  wat leuk dat je naar berlijn gaat, ik ben er 1 keer geweest maar zou graag nog een keer naar terug willen!

 5. Martiena de Graaf
  mei 19, 2017 / 8:45 pm

  Jaaaaren geleden heen geweest met school! Ik vind Belijn echt een toeristen stad! Je hebt een mooi lijstje opgesteld wat je allemaal wil gaan doen! Wij hebben toen de tijd heel veel musea bezocht over de wereldoorlog. De muur vond ik ook wel indrukwekkend om naar toe te gaan, deze zag ik nog niet in je lijstje staan šŸ˜‰ Veel plezier in Berlijn!

 6. Sofie
  mei 20, 2017 / 10:35 am

  Super leuk om te lezen!

 7. mei 20, 2017 / 1:18 pm

  Oe leuk Berlijn! Ik ben er twee keer geweest en wil heel graag nog eens terug! Veel plezier!

 8. mei 24, 2017 / 6:40 am

  Oohhh te leuk! Daar wil ik ooit nog een keer heen! Ik loop een beetje achter de feiten aan haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *