Throwback Thursday: Pokémon Yellow

Pokémon YellowAaaah tijd voor een vleugje nostalgie! Pokémon Yellow was niet alleen mijn eerste Pokémon spel ooit, maar het was zelfs het allereerste gameboy spel dat ik ooit speelde.

Ik herinner mij nog goed de dag waarop ik zo fier als een gieter thuiskwam met mijn knalgele gameboy en bijpassend spelletje. Ik kon toen amper lezen en verstond al helemaal geen Engels maar was toch meteen helemaal verslingerd aan het spel. Mijn broer volgde al snel en kocht toen Pokémon Blue. Nog een linkkabel erbij en er werd al snel duchtig geruild en gevochten! 😀

Honderden uren en vele andere Pokémonspelletjes later blijft Yellow toch een speciaal plaatsje in mijn hart hebben. Hoewel het niet mijn meest favoriete spel is (die plaats is weggelegd voor de Gold/Silver reeks) grijp ik nog graag terug naar waar het allemaal begon. De gele Gameboy is ondertussen gesneuveld dus herbeleef ik momenteel mijn jeugd op mijn 3ds waarop ik de virtual console versie van Pokémon Yellow kocht.

De virtual console versie van dit spel is quasi identiek aan de originele versie. Omdat ik dit spel enkel op de gewone gameboy gespeeld heb en niet op de colorversie was mij nooit opgevallen dat dit spel ook al semi ingekleurd was. Wat ik ook ontzettend cool vind, is dat Nintendo beslist heeft om alle oude glitches gewoon in deze spelletjes te laten bestaand. Zo kan je nog steeds op zoek gaan naar MissingNo (mede-pokémon-fans zullen maar al te goed weten wat ik bedoel) en is er ook nog steeds een glitch om Mew te vangen.

De Nintendo eshop biedt naast Pokémon Yellow ook de red/blue versies aan maar ook een ruim assortiment aan andere retro games (YAY! Warioland! Kirby! Super Mario! Pacman!). Ondertussen heb ik er alweer vele speeluren op zitten en blijf ik proberen om een ware pokémaster te worden 😉

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *